5 Seconds of Summer gaf intieme show in Melkweg Amsterdam

Geschreven door op 28 maart 2018 om 16:10
5 Seconds Of Summer - Foto: Bonita Albers (Artiesten Nieuws)

Na bijna twee jaar waren de mannen van 5 Seconds of Summer terug in Nederland. Op maandag 26 maart gaven ze een intieme show in de Melkweg in Amsterdam. Wij van Artiesten Nieuws waren erbij en doen verslag!

5 Seconds of Summer in Melkweg het wachten waard

Nederlandse fans van 5 Seconds of Summer hebben lang moeten wachten voordat zij hun favoriete band weer terugzagen. Op 21 en 22 mei 2016 waren de vier heren, Luke, Ashton, Michael en Calum, voor het laatst in Nederland. Destijds stonden ze nog twee avonden op het podium van een overvolle Ziggo Dome. Deze keer wisselden ze de grote zaal in voor het intieme podium van de OZ in de Melkweg.

Intieme show

Slechts 700 gelukkige fans konden aanwezig zijn bij het concert in de Melkweg. We kunnen dus gerust spreken van een super exclusieve show. Het concert in de Melkweg was tevens een van de meest kleinschalige optredens van de promotietour. De OZ in de Melkweg is een van de kleinste zalen waarin 5SOS tijdens deze tour speelt.

5 Seconds Of Summer - Foto: Bonita Albers (Artiesten Nieuws)

5 Seconds Of Summer – Foto: Bonita Albers (Artiesten Nieuws)

De vraag naar tickets voor het concert was dan ook veel groter dan het aanbod. De 700 fans die er wel bij konden zijn waren dus des te blijer en genoten extra veel van de show. Wanneer je de band eerder hebt zien optreden in een uitverkocht Ziggo Dome is het extra bijzonder om ze in zo’n intieme setting te zien spelen. Wij hebben er in ieder geval ontzettend van genoten!

“God damn!”

De vier jongens zelf genoten ook zichtbaar van de avond. Op de gezichten van de bandleden was regelmatig een grote glimlach te zien. Ook Luke Hemmings zelf beaamde dit toen hij aan het woord kwam. “God damn! You guys look good. I mean, this is the fourth show of this tour we’re doing and I mean you guys have just been better than any crowd we’ve played to since then. I don’t know what’s in the water down here but I love you guys, thank you for being here tonight. We’ll keep coming back here for years!

5 Seconds Of Summer - Foto: Bonita Albers (Artiesten Nieuws)

5 Seconds Of Summer – Foto: Bonita Albers (Artiesten Nieuws)

We hopen natuurlijk dat de jongens zich aan deze afspraak houden. Niet alleen voor ons, maar ook voor zichzelf. Bandlid Michael gaf namelijk ook aan dat zijn favoriete concert ooit in Amsterdam was. Een win-win situatie dus!

Nieuwe nummers

Het concert duurde een klein uur en er was geen voorprogramma, 5SOS had het publiek helemaal voor zichzelf alleen. De band speelde in totaal dertien nummers, waaronder een paar oude vertrouwde nummers zoals She Looks So Perfect, maar ook de nieuwe single Want You Back en vijf nog niet uitgebrachte nummers. De nieuwe nummers zijn: Valentine, Young Blood, Talk Fast, Lie To Me en Moving Along. Wij kunnen alvast verklappen dat de nieuwe nummers erg leuk zijn en goed in de smaak vallen bij de fans!

5 Seconds Of Summer - Foto: Bonita Albers (Artiesten Nieuws)

5 Seconds Of Summer – Foto: Bonita Albers (Artiesten Nieuws)

Album 3 

Het concert in Amsterdam was onderdeel van de promotietour rondom het lang verwachte derde album van de band. De band heeft bevestigd dat het derde album inmiddels af is. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om het album te beluisteren! Natuurlijk hopen we ook dat de jongens zich aan hun belofte houden en snel terugkomen.

Kun jij ook geen genoeg krijgen van 5 Seconds of Summer? Gister is de videoclip voor de nieuwe single Want You Back uitgekomen. Bekijk hem snel hier!:

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
5 Seconds of Summer Nieuws · Artiesten · Nieuws