Live review: The 1975 zorgt voor top avond in AFAS Live

Geschreven door op 21 juni 2017 om 14:49
BRIT Awards, The 1975 (Matt Healy) - Fotocredits: Markus Hillgärtner Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Op maandag 19 juni stond de Britse band The 1975 opnieuw op het podium van AFAS Live. Wij van Artiesten Nieuws waren er weer bij en doen verslag!

Lang wachten op The 1975

De band zou eigenlijk in januari al terug zijn in Nederland, maar helaas werd het concert toen afgelast. Gelukkig kwam er een vervangende datum en konden de fans na lang wachten alsnog van The 1975 genieten. Een paar maanden later was het viertal alsnog te bewonderen op het podium van AFAS Live. De show in Amsterdam was de eerste van de tweede Europese I Like It When You Sleep For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It’ (de érg lange titel van het tweede album) -tour. Na Nederland brengt de band onder andere nog een bezoekje aan Frankrijk, Duitsland en Spanje.

Het concert was deze keer niet uitverkocht en ook werden er veel tickets doorverkocht. Door de nieuwe datum konden veel fans helaas niet meer naar het concert komen. Gelukkig was het concert er niet minder bijzonder om, want The 1975 zette opnieuw een super goede show neer.

Het is nooit saai

Wanneer je naar een concert van The 1975 gaat kun je van één ding zeker zijn: het is nooit saai! De lichtshow, de muziek en de dansjes van frontman Matty Healy zijn iedere keer bijzonder. The 1975 zet een afwisselende show neer met zowel rustige instrumentale nummers zoals Please Be Naked’ en nummers om op te dansen zoals The Sound’. Ieder lied heeft zijn eigen betekenis en brengt zijn eigen sfeer mee, met als topper van de avond het bijzondere liedje Me’.

Tijdens Me’ vraagt Healy tijdens een korte speech bewust aan iedereen om zijn of haar telefoon weg te doen en gewoon te kijken. Zelfs wanneer fans rustig beginnen mee te klappen zegt hij “No, don’t. Just listen.” Het maakt niet uit hoe vaak je dit liedje hoort, je zal telkens met kippenvel op je armen staan als de hele zaal rustig staat te luisteren.

Een top avond

The 1975 maakte er weer een top avond van. De fans hadden het naar hun zin en ook Healy danste er vrolijk op los. Wij hopen dat ze weer snel terug komen!

‘Music for Cars’

Het concert van maandag 19 juni was het laatste concert dat draaide rondom het tweede album van de band. Eerder kondigde Healy op Twitter aan dat het altijd de bedoeling was dat The 1975 drie albums zou maken: ‘The 1975’, ‘ILIWYSFYASBYSUOI’ en ‘Music For Cars’. De band werkt op dit moment aan ‘Music For Cars’, het laatste album van de trilogie.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.