Live Report: Tamino in een uitverkocht Altstadt in Eindhoven

Geschreven door op 18 december 2017 om 15:07

Op zaterdag 16 december 2017 stond de Belgische zanger Tamino in een uitverkocht Altstadt in Eindhoven. Artiesten Nieuws was aanwezig en deed verslag!

Tamino in Altstadt

16 december staat Tamino op het podium in een uitverkochte Altstadt in Eindhoven. Eerder dit jaar stond de singer-songwriter nog in TivoliVredenburg en Doornroosje voor een concert.

De 21-jarige Belg uit Antwerpen is nog maar net doorgebroken. Eind 2016 trok hij de aandacht van Radio 1 in België. In 2017 komt de zanger als winnaar uit de bus in het programma ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel. Een uitverkocht Ancienne Belgique volgt in mei 2017 en ook staat de singer-songwriter op het grote festival Rock Werchter.

Tamino - Fotocredits: Laura Caris

Tamino – Fotocredits: Laura Caris

Voorprogramma Audri

Het voorprogramma wordt verzorgd door Audri, ook een artiest uit België. De jonge vocalist heeft een mooie krachtige stem die soms even doet denken aan Kate Bush. Ze brengt haar rustige nummers al spelend op haar gitaar of keyboard. Het is al met al een gevoelig optreden en bij één nummer vraagt ze dan ook volledige stilte van de zaal omdat het lied veel betekenis voor haar heeft.

Audri vertelt het publiek lachend dat ze nog geen eigen band heeft en daarom sommige muzikale stukken had opgenomen waar ze zelf natuurlijk live overheen zingt en speelt. Het is een manier om solo toch het juiste over te brengen. Een welkome muzikale opwarming alvorens Tamino gaat starten. Audri’s optreden wordt dankbaar in ontvangst genomen door de aanwezigen.

Audri - Fotocredits: Laura Caris

Audri – Fotocredits: Laura Caris

Vol overgave

Tamino komt op het podium. Voluit is het Tamino-Amir Moharam Fouad;  De Antwerpse artiest heeft een Egyptische vader en Belgische moeder. Hij groet het publiek kort en begint vrijwel direct met zijn set. Bij het eerste nummer is al goed hoorbaar dat het mooier is om zijn muziek live te horen. Zijn stem klinkt voller en dieper dan op de EP. De nummers worden met gevoel overgebracht en met een bepaalde bescheidenheid die hem siert.

Toch lijkt het alsof de band soms wat onwennig is. Ook Tamino geeft, met name in het begin, die indruk maar muzikaal is er gelukkig de volle overgave. De dankbaarheid van het publiek is merkbaar in de stiltes tijdens de nummers, steeds opgevolgd door luid applaus en gejuich. Een korte interactie met het publiek, een intro op het volgende nummer en dan weer zijn stem. Die mooie diepe en dan weer hoge stem die zorgt dat de Altstadt in zijn greep blijft.

Tamino - Fotocredits: Laura Caris

Tamino – Fotocredits: Laura Caris

Habibi

Hij sluit af met het nummer ‘Habibi‘, wat schat of schatje betekend in het Arabisch. Die single is zijn hoogtepunt, en het is vooral het einde van het nummer wat ons nog even laat zien wat deze jonge, uiterst talentvolle artiest in zijn mars heeft. Een stemhoogte die menieen misschien niet eens zou aandurven lijkt Tamino geen moeite te kosten. Heel even is het dan stil alvorens er een daverend applaus losbarst.

Na het optreden neemt Tamino en zijn band nog de tijd om zijn EP te signeren voor een ieder die dat wenst en daar wordt gretig gebruik van gemaakt. De reacties van de fans zijn dan ook positief na het optreden aan de signeertafel bij Tamino. Een succesvolle avond voor de Altstadt en natuurlijk voor Tamino waar we zeker nog meer van gaan horen.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Mijn naam is John Smolenaers, 32 jaar en woonachtig in Weert. Muziek, festivals en theater behoren tot mijn hobby’s. Graag deel ik mijn bezoeken middels Artiestennieuws met jullie!
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Reports en Reviews · Tamino Nieuws