Geruchtenmolen Pinkpop 2019: Welke artiesten kunnen we verwachten?

Geschreven door op 13 november 2018 om 16:43
Pinkpop terrein - Foto Maurice van Bruggen (Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

Het gonst weer van de geruchten rondom Nederlands grootste festival! Welke artiesten kunnen we volgend jaar op de jubileum editie van Pinkpop verwachten? We hebben een aantal potentiële namen hieronder voor je op een rijtje gezet!

Dit artikel wordt regelmatig geüpdatet met de nieuwste geruchten.

Wat we tot nu toe weten van Pinkpop 2019

  • Pinkpop zal volgend jaar wederom plaatsvinden op het Megaland terrein in Landgraaf gedurende Pinksteren (8 t/m 10 juni 2019).
  • Het Pinkpop festival vindt volgend jaar voor de vijftigste keer plaats. Een festival dat vijftig jaar onafgebroken elk jaar plaatsvindt is nog nooit eerder voorgekomen in de geschiedenis.
  • Fleetwood Mac is officieel bevestigd als headliner.
  • Mogelijk wordt er gekeken naar een vierde dag. Deze dag kan alleen plaatsvinden als er een geschikte afsluiter wordt gevonden en dat is tot nu toe nog niet gebeurt. Kijk hier voor meer informatie aangaande dit gerucht!
  • De gehele line-up zal op woensdag 13 maart 2019 bekend worden gemaakt tijdens de traditionele perspresentatie. De perspresentatie zal wederom plaatsvinden in Paradiso Amsterdam.
  • Jan Smeets liet in een interview met Giel Beelen weten dat er op de Fleetwood Mac dag een nog grotere naam gaat komen.
  • MOJO bestaat in 2018 50 jaar! MOJO helpt de organisatie met het boeken van verschillende artiesten.
  • Na Robbie Williams (2016), Justin Bieber (2017) en Bruno Mars (2018) verwachten we in 2019 wederom een grote pop naam.
  • De ticketverkoop voor Pinkpop 2019 start op zaterdag 16 maart 2019 om 10:00.

Fleetwood Mac – Officieel bevestigd

De legendarische band Fleetwood Mac, bekend van de hits ‘Go Your Own Way’, ‘Dreams’ en ‘The Chain’, is de eerste aangekondigde headliner voor het festival. De band bestaat uit John McVie, Stevie Nicks, Mick Fleetwood en Christine McVie met nieuwkomers Mike Campbell en Neil Finn. Begin dit jaar werd gitarist Lindsey Buckingham uit de band gezet na een heftige ruzie met bandlid Stevie Nicks.

Fleetwood Mac zal in 2019 voor de tweede keer het legendarische Pinkpop podium betreden. De eerste keer was in 1971, gedurende de tweede editie van het festival.

In oktober werd al bekendgemaakt dat Fleetwood Mac naar Europa zou komen voor een nieuwe tour. Na een aantal aangekondigde optredens in het Verenigd Koninkrijk en Berlijn zal de band nu ook een optreden verzorgen in Landgraaf.

YouTube player

The Cure

Inmiddels blijven de festival aankondigingen maar komen voor The Cure. Rock en Seine, Exit, Mad Cool, Colours Of Ostrava en Rock Werchter kondigden de band al aan. Gedurende het Pinkpop weekend is de band met Robert Smith ook in de buurt. De vraag blijft dan of The Cure geboekt is voor Pinkpop of voor het Best Kept Secret festival.

Zoals de hit van de The Cure al zegt: “Friday I’m In Love”. Misschien is dit wel de geschikte headliner voor een vierde dag op vrijdag (als deze vierde dag ook daadwerkelijk komt)!

YouTube player

Neil Young

De gedroomde act van Jan Smeets zal in de zomer van 2019 een aantal shows geven in Engeland en mogelijk ook in Europa. De Canadese singer-songwriter liet dit weten als reactie op een aantal fan mails.

Neil Young staat al heel lang op het verlanglijstje van Jan Smeets. Is dit misschien een extra cadeau voor Jan Smeets? Is dit dan misschien die andere grote act voor de Fleetwood Mac maandag?

YouTube player

Beyoncé

Na het succes van Bruno Mars vorig jaar lijkt een nieuwe pop headliner logisch. Pop icoon Beyoncé gaf dit jaar een geweldig optreden bij het Coachella festival. Ook trad ze al eens op bij het Glastonbury festival.

De naam van de zangeres zingt inmiddels al jaren rond in het Pinkpop-geruchtencircuit en zou al vaker hebben laten weten open te staan voor een optreden op Pinkpop. Tot nu toe is dit nog niet gebeurt. Wellicht volgend jaar?

YouTube player

Eminem

Zal Pinkpop een rap-headliner hebben volgend jaar? Het zou zomaar kunnen. De rapper gaf vorig jaar nog een geweldig optreden in het Goffertpark. Inmiddels gaan er geruchten dat de rapper volgend jaar langs een aantal festival in Europa gaat en ook in de buurt is gedurende het Pinkpop weekend. Eminem is onder meer bekend van de hits ‘Love The Way You Lie’, ‘Lose Yourself’ en ‘My Name Is’.

Inmiddels heeft de rapper zijn Rapture tour voor 2019 aangekondigd. In februari en maart geeft hij een aantal optredens in Australië en Nieuw- Zeeland. Maakt de rapper daarna een oversteek naar Europa?

YouTube player

Andere geruchten

Naast deze geruchten zijn er natuurlijk nog veel meer grote namen die regelmatig in de geruchtenmolen voorbijkomen! Zo wordt de naam van niemand minder dan Adele hier en daar gefluisterd. Ze zou een exclusief optreden op Pinkpop gaan geven net zoals ze in 2016 bij het Glastonbury festival deed. Die geruchten lijken niet erg aannemelijk, maar wie weet! De Britse zangeres heeft in ieder geval wel laten weten dat ze eind 2019 met een nieuw album zal komen.

Daarnaast hebben de dance acts The Black Eyed Peas en Swedish House Maffia aangegeven een aantal shows in 2019 te geven. The Black Eyed Peas staan geprogrammeerd voor Rock In Rio en Swedish House Maffia heeft al aangegeven een optreden te gaan geven in Mexico.

De naam van Coldplay lijkt de laatste tijd ook steeds vaker rond te zoemen. Volgens geruchten zou de band zich opmaken voor een (festival)tour in 2019, al lijkt een show op Pinkpop ver weg. Festivalbaas Jan Smeets liet in gesprek met Radio Veronica al weten dat de komst van Coldplay uitgesloten is.

In de buurt

Er zijn ook veel grote acts die rond de data van Pinkpop al door Europa reizen, zoals bijvoorbeeld Maroon 5. De band geeft op maandag 10 juni een optreden in de Ziggo Dome maar heeft een opvallend groot gat in zijn tourschema rondom het Pinkpop weekend. Houdt de band deze dagen moedwillig vrij voor een show op Pinkpop?

Lana Del Rey speelt op 22 juni 2018 een show in Dublin en afgelopen zomer gaf ze nog een exclusief optreden op het Sziget festival. Dat ze in de buurt is gedurende het Pinkpop festival, is dus duidelijk! De Amerikaanse singer-songwriter zou een perfecte (sub)-headliner zijn voor een van de drie Pinkpop dagen.

Ook Bastille is een gerucht voor het festival. In 2016 trad de band voor het laatst op bij het Pinkpop festival. Bastille treedt op gedurende het Rock Am Ring festival. Dit festival vindt in hetzelfde weekend plaats als Pinkpop. Dit maakt de kans aanwezig dat Bastille ook een optreden zal verzorgen bij Pinkpop. The 1975 pronkt ook op de poster van Rock Am Ring en is inmiddels ook aangekondigd voor Mad Cool.

Major Lazer is ook een gerucht voor Pinkpop. Na hun geweldige performance op de 3FM stage in 2016 is een comeback voor de hand liggend. Major Lazer is inmiddels aangekondigd voor het Northside festival dat 6,7 en 8 juni plaatsvindt in het Deense Aarhus. Ze zijn dus in de buurt!

Florence And The Machine is inmiddels aangekondigd voor Colours Of Ostrava en Rock Werchter. De zangeres is dus in de buurt gedurende Pinkpop. Florence And The Machine is ook een grote kanshebber voor het Best Kept Secret festival.

Deze artiesten komen niet

De Foo Fighters zijn in 2019 wederom te vinden op een aantal festivals. Aangezien de band vorig jaar al op Pinkpop stond is het niet logisch dat ze in 2019 weer een van de drie headliners zijn.

Daarnaast geeft Ed Sheeran in de zomer van 2019 ook een aantal optredens. Hij staat onder andere op Sziget en geeft twee Spaanse shows tijdens Pinkpop. Hierdoor is het niet logisch dat de zanger de oversteek naar Landgraaf zal maken. Verder geven Tool, Metallica, Bon Jovi, Muse, Rammstein en P!NK al grote optredens ergens anders in Nederland. Ook zij staan waarschijnlijk niet op Pinkpop.

Jan Smeets liet eerder al weten dat U2 en The Police ook niet naar Pinkpop zullen komen volgend jaar. In het interview met Giel Beelen liet Jan Smeets weten dat Coldplay ook niet naar Pinkpop zal komen volgend jaar.

Dit zijn de voorlopige potentiële acts voor Pinkpop 2019. Heb je een aanvulling op de lijst? Tip de redactie!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Sam Reneerkens

Sam Reneerkens, Blogger bij ArtiestenNieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Festivals · Nieuws · Pinkpop Nieuws