Geruchtenmolen: Wie staan er op de vijftigste editie van Pinkpop?

Geschreven door op 21 augustus 2018 om 18:04
Pinkpop - Foto: Vj453 - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Volgend jaar vindt de vijftigste editie van het Pinkpop festival in Landgraaf plaats! Welke grote namen zullen er volgend jaar optreden? Komt er een extra festival dag bij? In dit artikel geven we je alle informatie tot nu toe over de vijftigste editie van het festival!

Pinkpop 2019: 3, 4 of zelfs 5 dagen feest?

Pinkpop duurt traditiegetrouw drie dagen. Festivalbaas Jan Smeets heeft echter al meerdere malen aangegeven groots te willen uitpakken voor de vijftigste editie. Er wordt hier en daar al gesproken over vier of vijf dagen lang feesten op het Megaland terrein.

De organisatie van Pinkpop geeft aan dat alle opties nog op tafel liggen en dat er ook gekeken moet worden wat er allemaal mogelijk is. “Als er genoeg headliners aanwezig zijn zal Pinkpop zeker een of twee extra dagen langer duren”, zei Jan Smeets al in een interview met 3voor12.

Meerdere obstakels

Natuurlijk zijn de beschikbare namen niet het enige obstakel, maar speelt ook de gemeente Landgraaf een rol. De aangevraagde vergunning van de Pinkpop organisatie moet eerst worden goedgekeurd door het gemeente bestuur. Wethouder Freed Janssen zei het volgende tegen Landgraaf Nieuws“We zijn op de hoogte van het idee van Pinkpop voor een uitbreiding van het aantal dagen in 2019. Al jaren werken we goed samen met de organisatie en we zijn daarover in gesprek.”

“Het is vanzelfsprekend dat Pinkpop met de speciale 50ste editie groots wil uitpakken en wij staan daar als gemeente welwillend tegenover”, vervolgt Janssen. “Er wordt intern een aantal zaken uitgezocht en uiteraard denken we daarbij zeer zeker ook aan de belangen van de omwonenden van het Pinkpopterrein.”

Jan Smeets geeft aan dat de organisatie dit jaar bands heeft moeten schrappen omdat alle (sub-)headliner plaatsen waren ingenomen. “Dat is ook de reden waarom Rock Werchter destijds een vierde dag heeft toegevoegd”, vertelt Smeets in een interview met Festileaks.

The Police, Coldplay of toch Ed Sheeran?

“Er zijn een heleboel bands die volgend jaar willen komen”, vertelt Smeets in een interview met Festileaks. Dat er genoeg bands zijn die willen komen is dus wel duidelijk, maar welke bands kunnen we dan verwachten? Er zijn een heleboel artiesten die in de zomer van 2019 gaan touren door Europa dus het is nog lastig te zeggen welke namen grote kanshebbers zijn.

Helaas zal U2 volgend jaar sowieso niet naar Landgraaf afreizen, aangezien ze gaan alleen nog grote stadion- en zaalconcerten geven. De organisatie van Pinkpop benadrukt dat ze vooral nieuwe en/of exclusieve namen willen gaan boeken. De volgende acts worden genoemd in het festival geruchtencircuit:

Ed Sheeran, Volbeat, Kiss, TOOL, The Police, Taylor Swift, P!nk, The Cure, Fleetwood Mac, Led Zeppelin , Beyoncé, Neil Young, Madonna, AC/DC, Coldplay en Justin Timberlake.

Opvallend is dat bijna al deze namen, een mix van oude classic acts en nieuwere popsterren, nooit eerder op Pinkpop stonden.

Geruchtencircuit

Er gaan momenteel veel geruchten rond over afscheidstournees en/of reünies van verschillende bands. Zo is Jan Smeets nog altijd hoopvol voor een reünie van The Police, wordt er in Engeland gesproken over een reünie van Led Zeppelin voor festival Glastonbury 2019 en ook AC/DC lijkt de draad weer op te pakken met een aantal oude bekenden.

Tegelijkertijd lijken bands als KISS en Fleetwood Mac binnenkort weer terug de weg op te gaan, terwijl ook de naam van Madonna rondzingt in het festival geruchtencircuit. Ook Coldplay zou aan een nieuwe festivaltour denken en wordt veelvuldig genoemd voor verschillende festivals over de hele wereld.

Adele zal waarschijnlijk niet te zien zijn bij de vijftigste editie van Pinkpop. De Britse zangeres heeft aangegeven dat ze voorlopig nog rustig aan gaat doen en pas eind 2019 met nieuw materiaal gaat komen.

Golden Earring en Rowwen Hèze

Jan Smeets heeft wel al laten weten dat Golden Earring en Rowwen Hèze volgend jaar vrijwel zeker een optreden verzorgen bij het vijftigste verjaardagsfeest van Pinkpop.

De Limburgse band Rowwen Hèze stond in 1992 al eerder op het Pinkpop podium en gaf toen een geweldig optreden. De band heeft altijd een goede band gehad met het festival. Zo verzorgden ze vorig jaar nog de live -muziek bij de speciale Pinkpop theatervoorstelling. De band Golden Earring scoorde wereldwijde hits met nummers als ‘Radar Love’ en ‘Another 45 Miles’.

Early bird kaartverkoop?

Komt er een speciale early bird verkoop voor de trouwe Pinkpopgangers? Helaas ziet Jan Smeets dit niet helemaal zitten. In het slotinterview met 3voor12 zegt Jan Smeets: “Ik weet het niet ik vind het zo’n gedoe om een kaartje te kopen en het dan zo lang weg te leggen. Gebruik dat geld voor andere dingen, ga ermee op vakantie ofzo.”

De vijftigste editie van Pinkpop vindt volgend jaar wederom plaats op het Megaland terrein in Landgraaf. Het festival zal plaatsvinden in het Pinksterweekend van 2019 : 8,9 en 10 juni, maar misschien dus al een of twee dagen eerder! De ticketverkoop is nog niet gestart. Artiesten Nieuws houdt je natuurlijk op de hoogte van het laatste Pinkpop nieuws!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Sam Reneerkens

Sam Reneerkens, Blogger bij ArtiestenNieuws
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Festivals · Nieuws · Pinkpop Nieuws