Paulinho da Viola met Philharmonisch Orkest naar de Doelen Rotterdam

Geschreven door op 31 maart 2016 om 10:55

De wereldster Paulinho da Viola uit Brazilië komt naar Nederland. Samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest presenteert hij Brasil Sinfônico in de Doelen in Rotterdam.

Paulinho da Viola concert

Maak je klaar voor een symfonische wereldreis door Brazilië met Brasil Sinfônico: Paulinho da Viola staat op 2 en 3 juni in de Doelen in Rotterdam en wordt bijgestaan door het Rotterdams Philharmonisch Orkest en special guest Yamandu Costa.

Kaarten

Tickets voor de concerten zijn al in de verkoop. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Levende legende

Paulinho da Viola is een singer-songwriter, gitarist, cavaquinho en mandolin-speler en sambista. Dat laatste is een Braziliaans muziekgenre en dansstijl met roots in Afrika. Da Viola staat bekend om zijn harmonieën en zijn zachte en lieflijke stem en word vaak de grootmeester van de klassieke samba genoemd. Als tiener schreef hij zijn eigen liedjes, maar dacht er nooit aan om een carrière in de muziek te beginnen totdat hij dichter Hermínio Bello de Carvalho tegenkwam in 1964. De twee werden dikke vrienden en begonnen al snel samen muziek te maken. In 2008 won da Viola een Grammy voor beste Samba/Pagode album.

 

 

Bron: RPHO

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Paulinho da Viola Nieuws