Coldplay brengt nieuwe track uit als Los Unidadas

Geschreven door op 28 november 2018 om 12:58
One, Love Malibu, Chris Martin (Coldplay) - Fotocredits: Thomas Hawk - Flickr (CC BY-NC 2.0)

Coldplay brengt muziek uit onder een nieuwe naam! Met Los Unidadas levert de band een bijdrage aan de plaat ‘Global Citizen EP 1’.

Coldplay verder als Los Unidades?

Op maandag 26 november 2018 plaatste het platenlabel van Coldplay, Parlophone Records, een bericht waarin staat dat Los Unidadas, een nieuwe artiest, bij hun getekend heeft. Fans reageerden hier massaal op en kwamen al snel tot de conclusie dat de figuren op de foto, de mannen van Coldplay voorstellen. Onder deze nieuwe naam, brengt de band muziek uit voor de plaat ‘Global Citizen EP 1’.

 

Global Citizen EP

In de aanloop naar het ‘Global Citizen Festival: Mandela 100’ in Zuid-Afrika, brengen meerdere artiesten samen een EP uit. Deze is voorgekomen uit een samenwerking tussen belangenorganisatie Global Citizen en platenlabel Parlophone. ‘Global Citizen EP 1’ komt uit op vrijdag 30 november 2018 en bevat vier gloednieuwe nummers. Voor de plaat is inspiratie gehaald uit Mandela’s levenslange strijd voor gerechtigheid en universele gelijkheid. De tracks zijn opgenomen door onder andere Pharrell Williams, Stormzy, David Guetta, Stargate, Cassper Nyovest, Jozzy, Wizkid, Tiwa Savage en Los Unidades.

E-Lo

Pharrel Williams en Los Unidadas brachten, op dinsdag 27 november, de eerste song ‘E-Lo’ uit.

Beluister de track hieronder:

YouTube player

Global Citizen

Met de opbrengst van ‘Global Citizen EP 1′ worden activiteiten van organisatie Global Citizen ondersteund. Dit helpt de instantie om een eind te maken aan extreme armoede en haar werk op gebieden zoals gendergelijkheid, onderwijs, water en sanitaire voorzieningen. Het project staat onder leiding van Chris Martin, die ook de jaarlijkse muziekfestivals verzorgt.

 

Bron: Coldplay.com, rtl nieuws, nu.nl, Twitter

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Sabine van Doornspeek, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.