Docu Amy al door meer dan 200.000 Nederlanders gezien

Geschreven door op 20 december 2015 om 18:28
Valerie, Amy Winehouse - Fotocredits: Karen Blue (Flickr - CC BY-SA 2.0)

In de bioscoop hebben al meer dan 200.000 Nederlanders de documentaire AMY bewonderd. Heb jij de docu over Amy Winehouse al gezien?

Een Amy-hit

Amy Winehouse wordt op een negatieve- maar vooral ook op een fantastische manier omschreven. De zangeres was namelijk een heldin in de Britse muziek. “Ze heeft Britse muziek weer echt op de kaart gezet. Ze heeft ervoor gezorgd dat het publiek er weer van is gaan houden”, zegt Adele. De jazz-zangeres was een artiest die leefde voor de muziek. De jazz en de soul zat in haar. Ze schreef altijd over dingen die haar zelf waren overkomen waardoor in elk nummer puur gevoel zat.

De ondergang van Amy Winheouse

Op zaterdag 23 juli 2011 werd de zangeres op 27-jarige leeftijd door haar lijfwacht dood aangetroffen in de slaapkamer van het appartement in Noord-Londen. Uit de autopsie die op 25 juli op haar lichaam werd verricht, kon geen duidelijke doodsoorzaak worden vastgesteld. Daardoor moesten er verschillende onderzoeken worden ingesteld die weken hebben geduurd. In oktober werd officieel bekend gemaakt dat Amy Winehouse was overleden aan een alcoholvergiftiging.

De documentaire

Het award-winnende team van ‘SENNA’ de documentaire is twee jaar geleden begonnen met de documentaire over de legendarische, veel te jong gestorven, Amy Winehouse. In mei beleefde de film zijn wereldpremière op het filmfestival in Cannes en is sindsdien ook in andere landen een succes. In Nederland is het nog in dertien bioscoopzalen te zien. Al meer dan 200.000 Nederlanders hebben de film in de bioscoop aanschouwd. De film is begin deze maand op onder meer dvd verschenen.

Recensie van HP De Tijd

De documentaire Amy is een paradox. Twee uur lang kijk je naar een portret van de in 2011 op 27-jarige leeftijd overleden Britse zangeres Amy Winehouse, met de focus op de meedogenloze paparazzi die haar als gieren omcirkelden. Tegelijk maakt Amy de kijker lekker met talloze nog niet eerder naar buiten gebrachte beelden uit Amy’s privé archief met als resultaat “een fascinerend beeld van ‘the girl behind the name’”, aldus de ronkende persmap. Something is rotten in the state of documentary land.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Inge Peeters, Webredacteur bij Artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Amy Winehouse Nieuws · Artiesten · Nieuws
Menu