Kanye West vergelijkt zichzelf met Leonardo Da Vinci

Geschreven door op 23 juni 2015 om 10:37

Kanye West is een narcist pur sang. De rapper is er nu weer heilig van overtuigd dat hij veel gemeen heeft met de genieën uit de Italiaanse renaissance.

Dit vertelde West eergisteren in een interview met de Britse krant The Sunday Times.

Net als Da Vinci

Net als Leonardo Da Vinci, Michelangelo en Galileo Galilei heeft Kanye er naar eigen zeggen alles aan gedaan om baanbrekend te zijn. Daarnaast laat de rapper zich zich niet in een hokje plaatsen. “Dat is iets wat genieën als Da Vinci, Michelangelo en Galileo Galilei ook nooit zouden doen.” Aldus Kanye West.

Kanye West vs God

Het is geen geheim dat de man van Kim Kardashian een grote liefde voor zichzelf koestert. Bij eerder interviews gaf de “bescheiden” Kanye West al aan dat hij enorm veel gemeen heeft met o.a. Barack Obama, Michael Jackson, Beethoven, Willy Wonka, Steve Jobs en jawel, zelfs God..

Bekijk hier de complete lijst met bizarre vergelijkingen van Kanye West.

Wetenschappelijk bewezen

Het zal je waarschijnlijk niet echt verassen, maar het is nu voor het eerst ook wetenschappelijk bewezen dat veel beroemdheden ‘last’ hebben van een gebrek aan bescheidenheid. De twee psychologen Mark Young en Drew Pinsky uit Los Angeles, hebben onlangs onderzoek gedaan naar beroemdheden uit hun eigen praktijk. Ook onderzochten zij sociale media kanalen van celebrities. De resultaten zijn terug te lezen in het boek: THE MIRROR EFFECT: How Celebrity Narcissism Is Seducing America.

De globale conclusie was dat beroemdheden extreem narcistisch zijn. Het viel de onderzoekers ook op dat hoe minder hun beroemdheid gebaseerd is op een vak of vaardigheid, hoe extremer het narcisme. Voorbeelden zijn Britney Spears, Paris Hilton, Nicole Richie, Lindsay Lohan en natuurlijk Kim Kardashian.

Selfie Queen

Kanye West is dus niet de enige narcist in celebrityland. Zijn vrouw Kim Kardashian kan er ook wat van. Ze wordt niet voor niets ‘The Selfie Queen’ genoemd.

Kim neemt foto’s vanuit alle hoeken van haar gezicht en lichaam. Dagelijks post de Queen de vele (duckface) selfies op haar instagram account, zodat de hele wereld over haar kan ‘wegzwijmelen’ en praten.

Narcistische celebs

Er zijn vandaag de dag veel beroemdheden met narcistische trekjes in hun persoonlijkheid. Narcisme kan worden gedefinieerd als het hebben van een buitensporige fascinatie van jezelf, een extreem groot gevoel van eigenliefde en een diepe behoefte aan bewondering van anderen. Als beroemdheid kun je blijkbaar gemakkelijk gaan geloven dat je een geschenk aan de wereld bent.

Een mentaal gezonde celebrity kan begrijpen dat het belangrijk is om je ego in toom te houden, en in contact te blijven met de realiteit. Echter, lijken narcisme en exhibitionisme dankzij de huidige sociale media (zoals Instagram & Facebook) soms “the way of life” te zijn.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Kanye West Nieuws · Nieuws · Roddels · WTF