Ozzy Osbourne vormt nieuwe ‘nu al legendarische’ rockband

Geschreven door op 22 juni 2015 om 17:25
Ozzy Osbourne - Foto: Focka (Flickr CC BY-ND 2.0)

De Black Sabbath-zanger Ozzy Osbourne heeft gitarisen Slash, Tom Morello (Rage Against The Machine) en Geezer Butler (Black Sabbath) bij elkaar geroepen. Dat belooft wat!

Héé, zullen we een band vormen?

Wanneer je een beroemde rockster bent, heb je het voordeel dat je veel connecties hebt binnen de rockscene. Als je je bijvoorbeeld niet kunt verzoenen met je oude collega’s, dan bel je gewoon een paar van je beroemde rockvrienden op en voilá: je hebt nieuwe bandleden! De prins van de duisternis Ozzy Osbourne heeft samen met Black Sabbath bassist Geezer Butler, de legendarische Slash en Tom Morello (Rage Against the Machine) een optreden gepland tijdens Voodoo Music + Arts Experience in New Orleans. Dit speelt zich af op de nacht van Halloween. Tijdens dit evenement spelen ook o.a. Florence and the Machine, Deadmau5 en Frank Turner. De supergroep heeft nog geen drummer of naam bekend gemaakt, dus we wachten in spanning af!

Ozzfest

Er zullen wellicht meer concerten volgen van de vooralsnog naamloze band. In november vindt in Japan het Ozzfest plaats, een metalfestival waar ‘Ozzy and Friends’ staan aangekondigd als headliner. Oorspronkelijk zou Black Sabbath als headliner op Ozzfest staan, als onderdeel van de afscheidstournee van de legendarische metalgroep. Dat optreden werd eerder dit jaar echter weer afgezegd, zonder dat er een reden werd genoemd. De bandleden hebben meermalen gezegd nog één plaat te willen maken en met een laatste tournee afscheid van de fans te nemen. Die plannen lijken alweer op de lange baan geschoven. Ondertussen kwakkelt Sabbath-gitarist Tony Iommi met zijn gezondheid.

 

Ozzy Osbourne

Deze Engelse singer-songwriter, die al meer dan 40 jaar in het vak zit, heeft al meer dan 100 miljoen albums wereldwijd verkocht. Osbourne verkreeg bekendheid als leadzanger van de heavymetalband Black Sabbath. In zijn latere solocarrière behaalde hij een multi-platinastatus in aanvulling op diegene die hij had verdiend met Black Sabbath. Ozzy Osbourne is in 1979 niet vrijwillig uit de Black Sabbath gestapt. Vanwege zijn drank- en drugsproblemen kon hij niet meer normaal functioneren binnen de band en werd daarom ontslagen. Zijn solocarrière heeft vervolgens wereldsucces geleverd.

 

Tom Morello

Tom Morello is een musicus die bekend werd als gitarist van Rage Against the Machine en Audioslave. Daarnaast heeft hij zijn eigen soloproject The Nightwatchman. Hij treedt ook incidenteel als gast op bij optredens van Bruce Springsteen en The E Street Band. Tevens werd hij uitgenodigd om gitaar te spelen op “Wrecking Ball”. Bekijk hieronder een gitaarsolo van hem.

Slash

De Britse muzikant Slash is vooral bekend geworden als leadgitarist van Guns N’ Roses, waarin hij van 1985 tot 1996 speelde. Later vormde hij Slash’s Snakepit en was hij medeoprichter van Velvet Revolver. Zijn debuutalbum als soloartiest, simpelweg Slash genaamd, kwam uit in 2010. Dit soloproject kreeg een vervolg in 2012, met Apocalyptic love. Nu gaat hij met Ozzy Osbourne in zee, we zijn benieuwd waar dat schip strandt. Bekijk hieronder een gitaarsolo van Slash.

Geezer Butler

Geezer Butler is voormalig bassist van Black Sabbath. Veel teksten van de nummers van Black Sabbath zijn door Butler geschreven. Tot 1980 speelde hij in deze band waarna hij vooral platen van andere metalbands geproduceerd heeft. Bekijk hieronder ook zijn gitaarsolo.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.