The Flying Dutch Eindhoven; een bijna perfect feestje

Geschreven door op 1 juni 2015 om 11:53
The Flying Dutch - Fotocredits: Inge Peeters - Redactie ArtiestenNieuws

The Flying Dutch bracht afgelopen zaterdag tienduizenden mensen en de 10 beste dj’s van Nederland samen in Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam.

Artiestennieuws was in Eindhoven aanwezig om het feestje mee te vieren. Er heerste een lekker sfeertje en de dj’s draaiden precies wat het publiek wilde horen: lekker mainstream. O.a. Afrojack, Armin van Buuren en Hardwell waren onderdeel van de première van The Flying Dutch.

Lees ook: Top 10 rijkste DJ’s ter wereld

Broekplassers

Pak een groot stuk grond midden in de stad. Plant er een mega groot podium op met lichteffecten tot in de verte. Zet er veel te veel drankkraampjes neer zodat er geld wordt uitgegeven. Nodig de beste dj’s van Nederland uit.. en je hebt The Flying Dutch. Wat missen we nu nog? Juist, wc’s. Overal waar je liep kwam je drankkraampjes tegen. Best handig natuurlijk, wanneer je dorst hebt of jezelf gewoon van de kaart wil drinken.

Wie genoeg drinkt, moet waarschijnlijk vaak plassen. Dus wurg je jezelf tussen de menigte uit om een wc op te zoeken. Tot je verbazing is er maar een plek waar je je behoefte kunt doen, achteraan op het terrein. Geen probleem, een stukje lopen red je nog wel. Maar wanneer je daar aankomt, blijk je ook nog eens 1 munt te moeten betalen. €2,80 voor een wc bezoekje! Omdat je erg nodig moet, besluit je het kostbare muntje in de handen van de wc bewaker te stoppen. Wanneer je eindelijk denkt te kunnen ontspannen, zie je een enorme rij staan.. Daar ben je het komende half uur wel even zoet mee. Het liefste had je het gewoon in je broek gedaan..

The Flying Dutch - Fotocredits: Inge Peeters

The Flying Dutch – Fotocredits: Inge Peeters

Mainstream dj’s

Mainstream dj’s wil zeggen dat ze precies draaiden wat het grote publiek wilde horen. Niks unieks, niks bijzonders en niks nieuws. Maar wanneer je precies draait wat het grote publiek wil horen zit je dus goed. Je wordt geliefd en er wordt sowieso gesprongen en gedanst op je muziek. Het zijn natuurlijk niet voor niks de 10 beste dj’s van Nederland, ze weten hoe ze het moeten aanpakken. Vooral Hardwell wist het publiek goed te entertainen door het volkslied ‘Brabant’ van Guus Meeuwis te draaien. Ook wreef hij de landstitel van PSV er nog een keer vrolijk in. Toen ook het vuurwerk de lucht in knalde tijdens een van zijn laatste nummers, kon het natuurlijk niet meer stuk.

The Flying Dutch - Fotocredits: Inge Peeters

The Flying Dutch – Fotocredits: Inge Peeters

The Flying Dutch voor herhaling vatbaar

In het algemeen was het een topfeestje. Veel sfeer, gezellige muziek en voor vele erg handig: in de stad. Vanwege de eindtijd, 23.00 uur, reden de bussen de bezoekers nog gewoon terug naar waar ze vandaan kwamen. Ideaal dus. Volgend jaar zou er uiteraard wat moeten gebeuren aan o.a. de wc’s. Maar voor een eerste keer kunnen we spreken van een geslaagd feestje die gewoon voor herhaling vatbaar is!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Inge Peeters, Webredacteur bij Artiestennieuws
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.