Top 10 rijkste DJ’s ter wereld

Geschreven door op 18 september 2014 om 14:54
ParkCity Live, Afrojack - Fotocredits: Josefelig (Wikimedia Commons)

Wie denkt dat DJ geen lucratief beroep is, slaat de plank volledig mis. Bekijk hier de top 10 rijkste DJ’s ter wereld.

Rijkste DJ’s ter Wereld

Bij het beroep DJ zal niet iedereen dezelfde definitie van het vak voor ogen hebben. Sommigen zullen misschien een magere, sjofele aandachtszoeker zien, die vanuit de garage van z’n ouders plaatjes mixt. Een muziekje opzetten en vervolgens in het wilde weg hengsten aan de draaitafel, dat kan toch iedereen?

De waarheid is echter, dat sommige van deze artiesten keihard werken. Deze DJ’s harken meer geld binnen met optredens, dan de meeste mensen verdienen in een heel leven. Dit bewijst maar weer dat mensen graag betalen voor goed feestje!

De onderstaande lijst laat zien wie de de meest winstgevende en dus rijkste DJ’s ter wereld zijn, uitsluitend gebaseerd op hun muziek. Met andere woorden, DJ’s die miljoenen waard zijn omwille van hun muziek en optredens en niet van hun andere ondernemingen.

Hardwell - Fotocredits Khalifa21 - Wikimedia Commons

Hardwell – Fotocredits Khalifa21 – Wikimedia Commons

10. Hardwell – (9.5 miljoen dollar)

Robbert van de Corput, beter bekend als Hardwell, is een 26-jarige DJ uit Nederland. De jonge ster begon in 2006 met draaien maar kreeg pas echt succes in 2009. Sindsdien is Hardwell een grote naam in de progressive en electro-house scene, en heeft al vele albums uitgebracht.

De Nederlandse DJ is hoofdact op een aantal van de grootste muziekfestivals ter wereld. Denk bijvoorbeeld aan ‘Ultra Music Festival’ en ‘Tomorrowland’. Hardwells populariteit blijft met de dag groeien.

Tip: Wil je Hardwell live zien draaien? Kijk hier of hardwell binnenkort naar Nederland komt.

9. Skrillex – (15 miljoen dollar)

Een van de minst mainstream dj’s van deze lijst is Skrillex. Het is moeilijk te zeggen of hij meer bekend is om zijn DJ skills of zijn opvallende bril en kapsel. Het maakt eigenlijk niet uit wat hem zo populair maakt want het werkt allemaal perfect voor deze ‘King of Dubstep’.

Met zijn vaste plek in de Wynn’s XS Nightclub in Las Vegas en de opbrengsten van zijn vele albums, heeft Skrillex bewezen dat je een grote naam kunt worden met het maken van elektronische muziek.

Tip: Wil je Skrillex live zien? Kijk hier of de DJ binnenkort een show geeft in Nederland.

8. Deadmau5 – (18 miljoen dollar)

 

Gekleed in zijn beroemde muis-helm gaat Deadmau5 langs de grootste clubs ter wereld. Je kunt hem op je bruiloft boeken voor een bescheiden bedrag van $ 200.000 per set.

Met deze tarieven harkt de beroemde DJ gemakkelijk grote bedragen binnen. Daarnaast verdient de DJ ook bakken met geld zijn Mau5trap label. Gewoon door te knutselen aan zijn eigen opgenomen tracks en door te jongleren met merchandise licenties.

7. Kaskade – (20 miljoen dollar)

Kaskade staat bekend als een van de oudere en traditionelere DJ’s van de lijst. Hij is al 42 jaar oud, maar kan nog steeds feesten als een twintiger. Dit is waarschijnlijk zijn succesfactor. In een jaar tijd draait hij op meer dan 130 feesten in clubs, festivals en andere dance-evenementen.

6. Afrojack – (21 miljoen dollar)

Afrojack - Foto: Josefelig | commons.wikimedia.org

Afrojack – Foto: Josefelig | commons.wikimedia.org

Nick van de Wall, beter bekend als Afrojack heeft flinke duiten binnengesleept tijdens zijn DJ carrière. Onlangs reed hij zijn nieuwe Ferrari 458 binnen een uur na aankoop in de prak. De volgende dag keerde Afrojack terug naar de dealer, en kocht gewoon een nieuwe.

Afrojack is een van de Headliners in de line-up van de populaire Wynn club in Las Vegas . Ook staat de Nederlandse DJ op een aantal van de grootste festivals ter wereld. De 25-jarige Afrojack heeft meegewerkt aan tracks voor grote namen als Chris Brown en Pitbull. De DJ heeft ook eigen label Wall Recordings.

Tip: Wil je Afrojack live meemaken? kijk hier of Afrojack binnenkort in Nederland of België komt draaien.

5. David Guetta – (30 miljoen dollar)

David Guetta zit al jaren in het vak. De populaire DJ draait en mixt sinds de jaren 80. Guetta heeft grote bekendheid verworven door samen te werken met grote artiesten zoals The Black Eyed Peas en Usher.

Zijn grote doorbraak was in 2009 na de release van zijn album ‘One Love‘. Met het album ‘Nothing but the Beat‘ in 2011 vervolgde hij zijn weg naar de top. David Guetta staat al jaren in de line-up van de grootste festivals ter wereld. Goed nieuws voor zijn fans: Het lijkt erop dat hij er nog lang niet klaar mee is.

Tip: Misschien draait Guetta binnenkort ook in Nederland. Kijk hier voor de beschikbare data.

4. Armin van Buuren – (40 miljoen dollar)

Armin van Buuren - Foto: Odi Jin | commons.wikimedia.org

Armin van Buuren – Foto: Odi Jin | commons.wikimedia.org

Alweer een DJ van Nederlandse bodem. Armin van Buuren is wereldberoemd en heeft zijn 4e plek dubbel en dwars verdiend! Armin staat in de line-up van de grootste clubs en festivals ter wereld. De DJ heeft zelfs opgetreden tijdens de kroning van Koning Willem Alexander.

Armin houdt zijn fans tevreden met een wekelijkse radio show en gelijknamige wereldtour ‘A State of Trance’. In de tussentijd houdt hij zichzelf bezig met de productie van nieuwe hits. Armin heeft inmiddels 5 studioalbums uitgebracht en blijft werken aan nieuwe trance hits.

 Tip: Armin van Buuren komt regelmatig naar Nederland voor een optreden. Klik hier voor een overzicht van beschikbare shows.

 

3. Calvin Harris – (46 miljoen dollar)

Nee, dit is geen typefout. De wereldberoemde Calvin Harris is naar verluidt een verbazingwekkende 46.000.000 dollar waard! Dat is meer dan sommige van de grootste popsterren vandaag de dag nog waard zijn. En dat zegt heel veel. De 29 jarige DJ rekent voor een avondje draaien namelijk meer dan 200,000 dollar. Hij geeft rond de 100 shows per jaar, dus reken maar uit..

Harris verdient daarnaast een extra zakcentje met het schrijven en produceren voor hitmachines als Rihanna. In het amerikaanse tijdschrift Forbes vertelde de DJ onlangs hoe hij zijn roem bereikte: “Ik was toevallig op de juiste plaats op het juiste moment.”

Avicii - Fotocredits The Perfect World Foundation (Wikimedia Commons)

Avicii – Fotocredits The Perfect World Foundation (Wikimedia Commons)

2. Avicii – (48 miljoen dollar)

De 23 jarige DJ Avicii is een van de jongste en rijkste Electronic Dance Music ( EDM ) DJ’s. Avicii, ook bekend als Tim Bergling heeft zijn indrukwekkende DJ Skills zichzelf aangeleerd. Hiervoor gebruikte hij illegaal gedownloade software.

Hoe is de DJ zo rijk geworden? In een interview met het tijdschrift Forbes zei de Zweedse artiest onlangs: “Ik heb niet meer nodig gehad dan een computer”. Avicii’s 48 miljoen dollar is zonder twijfel een prima rendement op zijn investering in een PC.

Tip: Kijk hier of Avicii binnenkort naar Nederland komt.

DJ Tiesto - Fotocredits Patrick Savalle - Wikimedia Commons

DJ Tiesto – Fotocredits Patrick Savalle – Wikimedia Commons

1. Tiesto – (75 miljoen dollar)

Bij de naam Tiesto gaat er ongetwijfeld een belletje rinkelen. Tiesto zat namelijk al in het vak toen de meeste jongere DJ’s nog in de luier zaten. Tiesto is het bewijs dat hard werken loont. De Nederlandse DJ draait regelmatig als hoofdact in de grootste club ter wereld: de Hakkasan club in Las Vegas.

De DJ doet het naar eigen zeggen niet voor het geld, maar voor het plezier. Doen waar hij van houdt stelt hem in staat gemotiveerd te blijven en te groeien. Dit gaat hem goed af want Tiesto is al jaren de rijkste DJ ter wereld.

Tip: Wil je Tiesto live meemaken? Kijk dan hier voor een overzicht van beschikbare Tiesto Shows.

Rijk en talent

De rijkste DJ’s uit de bovenstaande lijst hebben bewezen dat ze succesvol zijn in het DJ vak. Echter, dat ze dik betaald krijgen hoeft niet per sé te betekenen dat ze ook het meest getalenteerd zijn. Er zijn vele (minder bekende) DJ’s die geweldige skills hebben achter de draaitafel.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.