Radio X: ‘Live Forever’ van Oasis beste Britse nummer ooit

Geschreven door op 3 april 2018 om 16:25
Liam en Noel Gallagher (Oasis) - eigen creatie (origineel YouTube screenshot en Jose Francisco Del Valle Mojica, Wikimedia Commons)

Het wereldberoemde nummer ‘Live Forever’ van Oasis is uitgeroepen tot beste Britse nummer ooit. Via een poll van het gerenommeerde radiostation Radio X uit Londen hebben duizenden muziekliefhebbers gekozen voor de legendarische plaat. 

Beste Britse nummer ooit

Voor de fans van Oasis zal dit nieuwsbericht een bevestiging van hun liefde voor de Britse band zijn. Het nummer ‘Live Forever’ is door de luisteraars van de Britse radiozender Radio X als beste Britse nummer ooit bestempeld. De legendarische plaat laat hiermee klassiekers als ‘Bohemian Rhapsody’ en ‘Stairway To Heaven’ achter zich.

Noel Gallagher

De schrijver van het nummer, Noel Gallagher, reageerde op zijn eigen karakteristieke manier op het nieuws.“Ik heb altijd geprobeerd om hoger te komen dan ik denk dat mogelijk is,” aldus de flamboyante superster. “Sommige mensen proberen beter te zijn dan hun voorgangers. Ik? Ik probeer gewoon beter te zijn dan mezelf, maar zoals we nu weten is dit onmogelijk.”

Live Forever

‘Live Forever’ werd in 1994 uitgebracht op het album ‘Definitely Maybe’. Het nummer werd de eerste top tien hit van Oasis in Engeland. Omdat de hit een absolute publiekstrekker werd tijdens optredens, speelde Oasis het nummer vaak tijdens hun concerten.

Top 100

Elk jaar deelt Radio X een poll waarop luisteraars hun stem kunnen uitbrengen op de 100 beste Britse nummers ooit gemaakt. Oasis is met 5 noteringen in de top 10 uitermate goed vertegenwoordigd. Vorig jaar kreeg de hit ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen de eer van winnaar toebedeeld. Onderstaande kun je de twintig beste nummers van dit jaar bekijken. Voor de volledige lijst, klik hier.

1. Oasis – ‘Live Forever’
2. Queen – ‘Bohemian Rhapsody’
3. Oasis – ‘Don’t Look Back in Anger’
4. The Stone Roses – ‘I Am the Resurrection’
5. The Verve – ‘Bitter Sweet Symphony’
6. Oasis – ‘Wonderwall’
7. Oasis – ‘Slide Away’
8. The Smiths – ‘There is a Light That Never Goes Out’
9. Oasis – ‘Champagne Supernova’
10. Arctic Monkeys – ‘I Bet You Look Good on the Dancefloor’
11. The Stone Roses – ‘I Wanna Be Adored’
12. David Bowie – ‘Heroes’
13. Arctic Monkeys – ‘A Certain Romance’
14. David Bowie – ‘Life On Mars?’
15. Led Zeppelin – ‘Stairway To Heaven’
16. Pulp – ‘Common People’
17. Pink Floyd – ‘Wish You Were Here’
18. The Rolling Stones – ‘Gimme Shelter’
19. The Stone Roses – ‘She Bangs The Drums’
20. The Courteeners – ‘Not Nineteen Forever’

Liam Gallagher naar Ziggo Dome

Voor de fans van ‘Live Forever’ dient zich aankomend najaar een mogelijkheid aan om het nummer te horen in onze eigen hoofdstad. Vandaag werd bekend dat Liam Gallagher op vrijdag 13 november op de planken van de Ziggo Dome staat. Mocht je het nummer dus een keer live willen horen, wees er tijdens de kaartverkoop dan als de kippen bij!

Bron: Radio X.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Responsive Menu
Add more content here...