INTERVIEW: Om de tafel met Thijs en Kirill van JASON WATERFALLS

Geschreven door op 3 april 2018 om 15:57
Jason Waterfalls - Toestemming van band, zie mail Laura Rosierse

JASON WATERFALLS bracht op 30 maart haar gloednieuwe single ‘New Reality’ uit! Reden genoeg dus om eens met Thijs en Kirill van de Utrechtse band om de tafel te gaan zitten.

Allereerst, wie zijn jullie?

Thijs: Wij zijn JASON WATERFALLS uit Utrecht, wij maken sexy popliedjes met harde refreintjes en hippe coupletjes.

We zitten hier voor de nieuwe single ‘New Reality’ die op 30 maart uitkwam, kunnen jullie daar iets over vertellen?

Thijs: ‘New Reality’ heb ik in 2015 geschreven op de akoestische gitaar. Toen leefden allebei m’n ouders nog maar ze waren allebei ziek en ik wist al dat ze zouden overlijden. Toen heb ik het liedje geschreven, het was het eerste dat in me opkwam. We hebben in totaal vier versies gehad, totdat we bij deze versie uitkwamen, en pas bij deze versie had iedereen zoiets van ‘wow, nu is het echt af’.

Wat betekent de single voor jullie?

Kirill: Het is de eerste single die wat ons betreft weerspiegelt wat we eigenlijk willen maken qua muziek. Het is een stuk ‘geproduceerder’, het is echt pop en het is nu echt af. Hier staat de hele band om te springen. Daarnaast wilde we ook toewerken naar een compleet plaatje daar omheen, een eigen huisstijl, een duidelijk imago.

Thijs: We staan ook nog steeds helemaal achter de vorige nummers, maar het was een soort zoektocht naar een bepaalde vorm. Dat geldt ook voor artwork, nu hebben we met ‘New Reality’ een vorm gevonden die we willen maken en wie we willen zijn. Dat is het uitgangspunt geworden van alles wat we daarna gedaan hebben, alles is op de schop gegaan en alles is nieuw. Het is letterlijk een ‘New Reality’.

Wat gaat er na ‘New Reality’ gebeuren?

Thijs: Na ‘New Reality’ komt er een EP uit met nieuwe muziek, en daarna hopen we heel erg Popronde te doen.

Kirill: Daarna willen we weer single na single uitbrengen.

Wat is jullie ultieme doel?

Kirill: Ik wil me het liefst volledig kunnen focussen op muziek maken, we doen nu naast muziek maken ook nog alle zakelijke rompslomp en het zou gewoon heel fijn zijn als dat werk uit handen genomen kan worden. Er gaat zoveel tijd zitten in die shit eromheen. Het is leuk om zelf te doen, maar ik maak liever gewoon muziek.

Thijs: Ja ik kan natuurlijk wel zeggen dat we op Pinkpop willen staan, Ziggo aftershows willen spelen et cetera, maar op dit moment ligt de focus gewoon op ‘New Reality’. We hebben alles voor de release zelf gedaan van artwork tot video, promotie en pers benaderen, je wil dan ook gewoon dat het landt en dat mensen het horen. De missie is geslaagd als mensen het horen en meer van ons willen horen!

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Kirill en Thijs in koor: Tinder.

Jullie hebben het duidelijk erg gezellig, wat is jullie persoonlijke mooiste tourverhaal?

Thijs: Ik vond Friesland heel leuk, daar speelden we op een festival met onbeperkt bier en onbeperkt eten. We speelden ‘s middags en toen viel de stroom uit, toen hebben we Twister gespeeld met het publiek totdat de stroom weer aan ging. Na het optreden was iedereen super enthousiast en zijn we daar blijven slapen, heel veel bier gedronken en heel veel nieuwe vrienden gemaakt die ook nog steeds naar onze shows komen.

Kirill: Ja ik weet het niet echt eigenlijk…

Thijs: Nou ik weet wel wat! We moesten openen voor een festival, op het grote podium, is hij z’n laptop vergeten met daarop alle backing tracks. Konden we even gauw heen en weer naar huis rijden. En we hebben natuurlijk nog die weggesleepte auto in Amsterdam! Mijn auto is weggesleept voor de deur van Bitterzoet, op het moment dat wij met onze instrumenten naar buiten kwamen om naar huis te gaan. Toen moesten we midden in de nacht naar het klote depot om die auto op te halen…

Die auto hebben ze in ieder geval teruggekregen, en JASON WATERFALLS is klaar om samen met hun ‘New Reality’ heel Europa te komen bespelen! Of de wereld, nog beter.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Interviews