Hardwell heeft attractiemuziek van Baron 1898 geremixt

Geschreven door op 3 juni 2015 om 17:02
DJ Tiesto - FotDJ Tiesto - Fotocredits Patrick Savalle - (Wikimedia Commons)ocredits Patrick Savalle - Wikimedia Commons

De Efteling heeft afgelopen week de attractiemuziek van de nieuwe attractie Baron 1898 laten horen. Hardwell maakte hier directe en remix van!

Lees ook: The Flying Dutch Eindhoven; een bijna perfect feestje. Hier heeft o.a. Hardwell gedraaid. Lees wat wij ervan vonden!

HARDWELL OVER DE EFTELING

“Ik ben groot fan van de Efteling!”, vertelt de dj enthousiast. “Ik heb jarenlang een abonnement gehad en kwam er vroeger dan ook regelmatig. Toen ik in december aanwezig was bij de première van de Tiësto Efteling Aquanura-show werd ik uitgenodigd eens op kantoor langs te komen. Daar hoorde ik de themamuziek van Baron 1898, waarna ik gevraagd werd een bewerking van het nummer te maken. Uiteraard ben ik als fan en muziekproducent trots op het eindresultaat.

DJ Tiesto - Fotocredits Patrick Savalle - Wikimedia Commons

DJ Tiesto – Fotocredits Patrick Savalle – Wikimedia Commons

WAAR KUNNEN WE HET HOREN?

De single zal tijdens de opening van de Baron 1898 tijdelijk uitgedeeld worden aan bezoekers. Op 1 juli opent de nieuwe attractie z’n deuren, dus dan kan iedereen de remix van Hardwell beluisteren. In de attractie zal niet het nummer van Hardwell maar de officiele attractiemuziek te horen zijn. Ook is de remix niet los als track verkrijgbaar. Je zult op 1 juli dus echt naar de Efteling moeten om de track te bemachtigen.

DE ATTRACTIEMUZIEK

Vanwege het mijn-thema van de attractie hebben de makers van de muziek gekozen voor opgewekte harmoniemuziek. Blijkbaar werd er rond de tijd van de Baron een groot gedeelte van de tijd besteed aan de harmonie, vandaar. “Waarschijnlijk is dit weer zo’n oorwurm die men mee gaat fluiten en zingen”, vertelt Merkelbach, de huiscomponist van de Efteling. In onderstaand filmpje zie je hoe de Baron 1898 zijn eerste testrit maakt en in het filmpje is de originele attractiemuziek horen.

BARON 1898

Baron 1898 is een vrijeval-achtbaan aangekleed als een Hollandse goudmijn. Bezoekers duiken met 90 kilometer per uur bijna loodrecht 37,5 meter een diepe mijnschacht in. Daarna volgt een dollemansrit met twee inversies. Het achtergrondverhaal draait om een hebzuchtige mijnbaron die wordt gehinderd door Witte Wieven, mythische wezens.

De sage vertelt dat een hebzuchtige Mijnbaron een goudader heeft gevonden in het zuiden van het land. Daar wil hij zoveel mogelijk goud uit de grond halen, maar de vruchtbare grond aldaar wordt beschermd door de Witte Wieven. Mijnbaron Gustave Hooghmoed roept zijn mijnarbeiders (kompels) op hem te helpen en belooft hen gouden bergen. Tijdens de rit wordt duidelijk dat de Witte Wieven uit alle macht proberen de gouddelving te saboteren…

Een interessant weetje: Baron 1898 kost ca. 18 miljoen euro.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Hardwell Nieuws · Nieuws