Live review: Gitaarvirtuoos John Mayer showt skills in Ziggo Dome

Geschreven door op 3 mei 2017 om 14:17
John Mayer live in de Ziggo Dome 2017 - Fotocredits: Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

John Mayer toonde dinsdagavond 2 mei 2017 indrukwekkende gitaarskills in een uitverkochte Amsterdamse Ziggo Dome. Artiestennieuws was erbij en doet verslag.

John Mayer live in de Ziggo Dome 2017 - Fotocredits: Djuna Vaesen

John Mayer live in de Ziggo Dome 2017 – Fotocredits: Djuna Vaesen

John Mayer live in Ziggo Dome 2017

Op dinsdagavond is de Amsterdamse concertzaal tot de nok gevuld met John Mayer fans. Als onderdeel van ‘The Search for Everything Tour’ speelt de gitarist/singer-songwriter dit jaar maar liefst twee keer in een volledig uitverkochte Ziggo Dome.

Vier elementen

Het twee uur durende optreden is opgedeeld in zo’n vier verschillende mini-concerten van ongeveer een half uur. Hierdoor zien we John Mayer in zijn absolute veelzijdigheid (van gevoelige singer-songwriter, tot bluesman en rockster) op het podium staan. Om te beginnen maakt Mayer zijn entree onder begeleiding van een volledige band, inclusief twee extra gitaristen en zangeressen.


Even later maakt de band plaats voor het solo-akoestische gedeelte. Met op de achtergrond een uiterst zoetsappige setting met vallende kersenbloemblaadjes, kan het publiek niets anders dan wegzwijmelen op ‘Your Body is a Wonderland‘ en ‘Emoji of a Wave‘. Vergeet daarbij vooral zijn cover van Tom Petty’s ‘Free Fallin’ niet. Deze track heeft de artiest inmiddels zo vaak opgevoerd dat sommige fans denken dat het de originele versie is.

Rock en Romantiek

Na een overdaad aan romantiek is het dan echt tijd om te rocken. In dit derde gedeelte van het concert staat de zanger op de stage als onderdeel van zijn John Mayer Trio. Dit drietal werd opgericht in 2005 en bestaat verder uit bassist Pino Palladino en de charismatische drummer Steve Jordan (die trouwens ook in zijn gewone band spelen). Voorafgaand aan dit optreden wordt een video getoond waarin Mayer vertelt over zijn grote voorbeelden (Robert Johnson en Jimi Hendrix) en de chemie die het drietal ervaart tijdens het spelen.

Amsterdam night one: Pino. ?@daniel

Een bericht gedeeld door johnmayer (@johnmayer) op


Na een uiterst enthousiast ontvangen ‘Slow Dancing in a Burning Room‘ verschijnt de rest van Mayer’s band op de bühne voor het laatste gedeelte van het concert. Het publiek wordt getrakteerd op meer gitaarspel en alle voorgaande gedeelten komen nu echt samen tot een geheel.

Nieuw repertoire afgewisseld met grote hits

Tijdens de show wordt het nieuwe repertoire voortdurend afgewisseld met een fijne selectie aan hits uit de ruim 15-jarige carrière van de zanger. Mayer laat zien dat hij nog steeds een uitstekende gitarist is en zowel het publiek als hijzelf genieten vanavond zichtbaar.

YouTube player

Tijdens en na elke track krijgt Mayer een nieuwe gitaar aangereikt van zijn ‘gitaarroadies’ en wisselt daarbij ook moeiteloos van stijl. Catchy uptempo hits en meeslepende ballads worden verrijkt met indrukwekkende gitaarsolo’s. Hoewel de 39-jarige zanger zijn hoge tonen soms net op het nippertje haalt, lijkt dit het publiek totaal niet te deren. ‘The Search for Everything Tour’ voldoet precies aan de verwachtingen van een lekker toegankelijk popconcert.

Woensdagavond 3 mei 2017 staat de zanger wederom met zijn Tour in de Amsterdamse Ziggo Dome. Tickets voor dit optreden zijn tevens volledig uitverkocht.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.