‘Paradiso neemt geen maatregelen voor extra veiligheid’

Geschreven door op 18 november 2015 om 15:18
London Calling Festival @Paradiso - Fotocredits: Rafale Tovar - Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0)

Het Amsterdamse Paradiso neemt weinig tot geen maatregelen voor extra veiligheid na de aanslagen in concertzaal Bataclan in Parijs.

Met de recente aanslagen in Parijs ging er een schok door Europa. Een vraag die snel gesteld werd is hoe er nog veiligheid gegarandeerd kan worden in openbare gelegenheden. Concertzalen raakten in paniek en lasten één voor één extra veiligheidsmaatregelen in. Zo opent concertzaal 013 Tilburg de deuren eerder zodat mensen gefouilleerd kunnen worden voor ze naar binnen lopen. Ook de Heineken Music Hall, TivoliVredenburg en de Ziggo Dome in Amsterdam zorgen voor extra veiligheidsmaatregelen.

Paradiso neemt geen maatregelen

Toch zijn er een aantal venues die weinig tot geen maatregelen nemen, waaronder Paradiso Amsterdam. Directeur Mark Minkman van Paradiso ziet daar nog geen aanleiding toe.

“Als je mensen gaat fouilleren, dan laat je de angst bezit van je nemen. Dat is wat we willen voorkomen. Het komt wel erg hard binnen. Bataclan is in Nederland ook wel aangeduid als het Paradiso van Parijs, dus dan hakt dat er wel extra hard in. Als je hoort wat er in Parijs gebeurd is, is daar ook geen kruid tegen gewassen. En natuurlijk is iedereen hier extra alert, dat is vanzelfsprekend.”, aldus Minkman.

Concert in Melkweg afgezegd

Of dat de Melkweg in Amsterdam extra maatregelen treft is niet bekend, maar de band We Are Scientists heeft wel een concert afgelast. Dit omdat de gitarist van de band in Parijs was op de avond van de aanslagen. Hij was in concertzaal Bataclan en was gelukkig al weg voor er werd geschoten, maar heeft uiteindelijk besloten om met zijn vriendin terug te gaan naar New York.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.