Coldplay brengt zevende en laatste album uit

Geschreven door op 18 november 2015 om 13:51
Coldplay - Foto Newsdog.today (Wikimedia Commons)

Coldplay brengt binnenkort een nieuw album uit. Het nieuwe album heet ‘A Head Full Of Dreams‘ en is hiermee het zevende album van de populaire band. Volgens Chris Martin is dit tevens het laatste album

Coldplay brengt nieuw album uit

Het gaat goed met Coldplay! Na de release van het zesde album ‘Ghost Stories’ in 2014, heeft de band besloten om niet direct te gaan touren. In plaats daarvan zijn de mannen direct de studio in gedoken. Het resultaat is een gloednieuw album dat op vrijdag 4 december 2015 in de winkel ligt.

TIP: Bij Bol.com kun je het album alvast reserveren. Door het album vooruit te reserveren, ontvang je ‘A Head Full of Dreams’ op de releasedatum als eerste in huis.

Is dit het laatste Album?

Betekent dit het einde van Coldplay? We hebben goed en slecht nieuws: In een interview met BBC Radio 1 gaf Chris Martin aan dat ‘A Head Full of Dreams’ best wel eens het laatste album zou kunnen zijn.

“‘A Head Full of Dreams’ is ons zevende album. Net als het zevende en laatste Harry Potter boek zou dit ons laatste werk kunnen zijn. Ik wil niet gelijk zeggen dat we nooit meer iets zullen uitbrengen maar het is wel een afsluiting van iets. Ik moet dit zien als het laatste wat we doen. Anders zouden we er niet alles instoppen.” Aldus Chris Martin

Coldplay Tour

Om je op te vrolijken hebben we hier het goede nieuws: In hetzelfde interview gaf Chris Martin aan dat de band na de release van ‘A Head Full of Dreams’ gaat touren. Houd deze website of onze Facebookpagina dus goed in de gaten. Wij laten het je zo snel mogelijk weten of en wanneer Coldplay naar Nederland komt.

A Head Full of Dreams

Volgens de band is ‘A Head Full of Dreams’ één van de beste albums die ze ooit hebben gemaakt. Coldplay heeft als nooit tevoren genoten bij de opnames van het album en ze zijn nog nooit zo gelukkig geweest met het resultaat.

Albumcover A Head Full Of Dreams

Albumcover A Head Full Of Dreams

Hoge Verwachtingen

We mogen een hoop verwachten als we de mannen moeten geloven. Op het album bevinden zich o.a. de reeds uitgebrachte singles ‘A Adventure of a Lifetime‘ en ‘Hymn For The Weekend’.

Tracklist

Bekijk hier de volledige tracklist van ‘A Head Full of Dreams’:

 1. A Head Full Of Dreams
 2. Birds
 3. Hymn For The Weekend
 4. Everglow
 5. Adventure Of A Lifetime
 6. Fun
 7. Kaleidoscope
 8. Army Of One
 9. Amazing Day
 10. Colour Spectrum
 11. Up&Up

Tijdens de productie van ‘A Head Full of Dreams‘ heeft de band met indrukwekkende namen mogen werken, waaronder Noel Gallagher, Beyoncé, Tove Lo en Merry Clayton. Het album werd geproduceerd door Noorse duo Stargate en Rik Simpson.

Publiciteitsstunt?

Is dit echt het laatste album van Coldplay? Laten we hopen dat de vergelijking met de Harry Potter boeken slechts een publiciteitsstunt is. De tijd zal het leren.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Albumreleases · Artiesten · Coldplay Nieuws · Nieuws