5 muzikale hoogtepunten uit ‘South Park’

Geschreven door op 12 september 2016 om 15:23
Logo: South Park - Wikimedia Commons (Publiek Domein)

Sinds 1997 behoort de serie van Trey Parker en Matt Stone tot de bekendste animatieseries ter wereld. De enorme verzameling afleveringen bevatten niet alleen een hoop klassieke scènes en grappen, maar ook op muzikaal gebied kent de serie veel memorabele momenten. We zetten een aantal muzikale hoogtepunten op een rijtje!

5. Live to Win – Make Love, Not Warcraft (seizoen 10, afl. 8)

Make Love, Not Warcraft uit het 10e seizoen wordt door veel fans als een van de beste South Park-afleveringen ooit gezien. In deze aflevering duiken Stan, Kyle, Cartman en Kenny in de wereld van de bekende MMORPG World of Warcraft. Om een extreem goede speler te verslaan, besluiten de jongens hun sociale leven op te geven en hun characters zo sterk mogelijk te maken door eindeloos zwijnen te killen in het spel. Dit doen ze op het nummer Live to Win, dat geschreven werd door Paul Stanley van Kiss.

YouTube player

4. The Ballad of Lemmiwinks – The Death Camp of Tolerance (seizoen 6, afl. 14)

In The Death Camp of Tolerance uit seizoen 6 probeert Mr. Garrison miljoenen dollars te verdienen; het enige wat hij hiervoor hoeft te doen is ontslagen worden vanwege zijn seksuele geaardheid. Als dit niet meteen lukt, besluit de excentrieke leraar samen met Mr. Slave de aandacht te trekken door de woestijnrat Lemmiwinks op een wel heel bijzondere queeste te sturen… Deze wordt begeleidt door een lied dat een parodie is op een nummer uit een oude verfilming van The Hobbit uit de jaren 70.

YouTube player

3. Montage – Asspen (seizoen 6, afl. 2)

De aflevering Asspen zit vol met humoristische verwijzingen naar films uit de jaren 80. Ook populaire muziek uit deze tijd wordt volop gebruikt. Zo zijn Take on Me van A-ha en Don’t You Forget About Me (uit The Breakfast Club) van de Simple Minds te horen. Bovendien worden montagescènes op de hak genomen; Parker en Stone schreven hier zelfs een songtekst over die op de klanken van Push It to the Limit uit Scarface gezongen wordt.

YouTube player

 

2. Gay Fish – Fishsticks (seizoen 13, afl. 5)

Het viel te verwachten dat Kanye West ooit belachelijk gemaakt zou worden in South Park, en in het 13e seizoen was het dan zo ver: in Fishsticks is de rapper de enige persoon die een geniale grap van Jimmy niet begrijpt en zich er persoonlijk door aangesproken voelt; uiteindelijk omarmt Kanye de suggestie dat hij een homoseksuele vis is en springt hij al zingend het water in.

YouTube player

1. Let’s Fighting Love – Good Times with Weapons (seizoen 8, afl. 1)

In de eerste aflevering van seizoen 8 weten de vier jongens een aantal Oost-Aziatische wapens te bemachtigen. Vervolgens raken hun anime-alter ego’s in gevechten verwikkeld die worden begeleid door het nummer Let’s Fighting Love. Zoals aan de titel van het lied al te zien is, zit de songtekst, geschreven door Trey Parker zelf, vol met onjuist Engels taalgebruik; het nummer is één grote parodie op Japans Engelse J-popnummers die vaak in animeseries te horen zijn. Zowel het lied als de aflevering zelf behoren tot de meest memorabele South Park-momenten aller tijden.

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes · Nieuws · Televisie