Sandra van Nieuwland lanceert nieuw album

Geschreven door op 26 november 2015 om 9:50
Sandra van Nieuwland - Fotocredits Troy de Lugt (Wikimedia Commons)

Is er leven na The Voice Of Holland? Oud deelneemster Sandra van Nieuwland bewijst het met de release van haar nieuwste album Breaking New Ground!

Breaking new ground

Na het succes van haar vorige album Banging On The Doors Of Love en de bijhorende theatertour, richtte Sandra zich op de realisatie van een nieuw album, Breaking New Ground. Daarnaast was de zangeres onlangs te zien als deelneemster in het tv-programma Expeditie Robinson. Voor Breaking New Ground werkte ze samen met enkele namen die ook al meewerkten aan haar vorige plaat zoals Tjeerd Bomhof van Dazzled Kid en haar eigen pianist Remko Wind. Nieuw dit keer was de samenwerking met David Sneddon en James Bauer-Mein uit Londen, die eerder al werk leverden voor Hurts, Mika en Lana Del Rey. Het resultaat is een sfeervol album geworden met mooie liedjes, waarin Sandra’s krachtige stem de basis is, een contrast met haar vorige album dat vooral bekend stond om zijn bandgeluid. Breaking New Ground verschijnt komende vrijdag. De eerste single Truth is sinds een paar weken uit.

YouTube player

Sandra tijdens en na The Voice of Holland

In de zomer van 2012 deed Sandra een succesvolle auditie tijdens het derde seizoen van The Voice Of Holland. Haar coverversie van Usher’s More werd een gigantische hit en werd uiteindelijk met dubbel platina onderscheiden. Hierna scoorde ze in rap tempo meerdere hits met Keep Your Head Up, Beggin’, New Age en Venus. Een debuutalbum getiteld And More werd tevens een groot succes en kreeg platina. Voor haar tweede album Banging On The Doors Of Love schreef Sandra alle liedjes zelf en met name de eerste single Hunter werd in 2013 goed ontvangen. Het album zelf leverde de zangeres de gouden status plus een Edison op.

YouTube player

Kaarten voor Sandra van Nieuwland

Met haar nieuwe album zal Sandra opnieuw de Nederlandse theaters afgaan. De Face It theatertour start op vrijdag 29 januari 2016 in Dronten. Kaarten kun je kopen via de website van Sandra van Nieuwland, een overzicht van de speeldata vind je hier.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Stefan Ketelaar

Stefan Ketelaar, blogger bij artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.