Vier zeldzame Nirvana demo’s opgedoken op YouTube

Geschreven door op 9 januari 2018 om 13:09
Kurt Cobain, Logo Nirvana - Wikimedia Commons (Publiek Domein)

Op YouTube zijn vroegere demo’s van Nirvana opgedoken. John Purkey, een oude vriend van Kurt Cobain, heeft deze op YouTube geplaatst. 

Nirvana demo’s

John Purkey heeft de demo’s die hij op YouTube heeft geplaatst van Kurt Cobain zelf gekregen, vertelt hij op één van de tapes. Op één van de vier tapes is een demo van ‘Bleach’ te horen, opgenomen in 1988 tijdens Nirvana’s eerste sessie in de Reciprocal Studio in Seattle. Hier is Dale Crover nog te horen op de drums.

Ook is er een tape uit 1990 verschenen met demo’s van ‘Nevermind’, waar Chad Channing nog drummer was van de band, kort daarna nam Dave Grohl deze rol over. Op eerder verschenen compilaties waren er al een aantal demo’s te horen, maar deze compilaties waren lang niet zo volledig als deze.

Beluister de demo’s en het verhaal van Purkey hieronder.

Metalen box

Purkey, die zelf in verschillende bands in Tacoma speelde, heeft Nirvana in de beginjaren van dichtbij meegemaakt. Hij vertelt dat hij de demo’s bewaarde in een metalen box, die hij weer had verstopt in een tweede metalen box.

Voor een lange tijd had hij deze tapes veilig bewaard, maar toen één van de cassettes uit zijn auto was gestolen heeft hij de twee tapes verkocht.

 

Bron: NME, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Nieuws · Nirvana Nieuws