Foo Fighters releasen negende album ‘Concrete and Gold’

Geschreven door op 18 september 2017 om 12:05
Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana) - Foto SobControllers (Flickr) (CC BY 2.0)

Op vrijdag 15 september brachten de Foo Fighters eindelijk hun nieuwe album uit! De nieuwe plaat ‘Concrete and Gold’ is alweer het negende studioalbum van de rockers.

Foo Fighters releasen nieuwe plaat ‘Concrete and Gold’

Yes! Fans hebben er even op moeten wachten, maar op vrijdag 15 september was het éindelijk zover: de Foo Fighters hebben hun nieuwe plaat ‘Concrete and Gold’ uitgebracht! Het nieuwe album is het negende studioalbum van de band en is de opvolger van de uit 2014 afkomstige plaat ‘Sonic Highways’. Heb jij hem al in huis?

Versterking

De Amerikaanse rockers worden op hun nieuwe plaat geholpen door enkele zeer grote namen. Zo werd eerder al bekend dat niemand minder dan Sir Paul McCartney als drummer op het nieuwe album te horen is. Daarnaast hebben ook Justin Timberlake en Boyz II Men-zanger Shawn Stockman een bijdrage geleverd aan de backing vocals op de nieuwe plaat.

Making of ‘Concrete and Gold’

Tegelijk met de release van het nieuwe album plaatste de band ook een ‘Making Of’-video op haar YouTube kanaal. In de video legt frontman Dave Grohl uit hoe het album tot stand is gekomen. Zo vertelt de zanger hoe hij producer Greg Kurstin ontmoette en hoe onder meer Justin Timberlake bij de plaat betrokken raakte.

Ben jij benieuwd naar het verhaal achter ‘Concrete and Gold’? Bekijk dan snel de video!

Bron: Bol.com, YouTube, Twitter

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.