Boyz II Men-zanger te horen op nieuwe album Foo Fighters

Geschreven door op 10 juli 2017 om 11:17
Dave Grohl (Foo Fighters) & Shawn Stockman (Boyz II Men) - Eigen creatie

De Foo Fighters hebben een wel heel bijzondere gast op hun nieuwe plaat uitgenodigd! Voor het nummer ‘Concrete and Gold’ heeft de band de hulp ingeroepen van Boyz II Men-zanger Shawn Stockman.

Boyz II Men-zanger op nieuwe plaat Foo Fighters

Wie had dat gedacht? De Foo Fighters worden op hun nieuwe album ondersteund door een van de zangers van r&b-groep Boyz II Men! Zanger Shawn Stockman is te horen in de titeltrack ‘Concrete and Gold’, van het gelijknamige album dat op 15 september verschijnt.

‘Zwaarste track van het album’

In gesprek met de BBC legt frontman Dave Grohl uit hoe de samenwerking tot stand is gekomen: “Die gast van Boyz II Men liep over een parkeerplaats en ik vroeg ‘Oh, dude, wil jij op onze nieuwe plaat zingen?’ En dat wilde hij, op de zwaarste track van het album. Het klinkt als Black Sabbath en Pink Floyd.”

Grohl vervolgt: “Het is het laatste nummer van het album met die gast van Boyz II Men, Shawn heet hij. Hij heeft een koor gebouwd. Het zijn veertig stemlagen op elkaar. Het is te gek!”

‘Concrete and Gold’

Fans van de Foo Fighters moeten zoals gezegd nog even geduld hebben op de nieuwe plaat. Toch heeft de band al enkele voorproefjes van het nieuwe album gegeven. Zo releasde het op 1 juni de single ‘Run’. Daarnaast speelden de rockers al enkele tracks van de nieuwe plaat live, zoals de nummers ‘Sunday Rain’ en ‘Dirty Water’.

Bron: Gigwise

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.