De Staat bekroond met 3voor12 Award voor beste Nederlandse album

Geschreven door op 23 september 2016 om 12:13
De Staat - Fotocredits: Clownhouse (Wikimedia Commons)

Het album ‘O’ van De Staat is bekroond met de 3voor12 award voor beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. 

3voor12 Award

Donderdagavond werd voor de dertiende keer de 3voor12 Award voor beste Nederlandse album uitgereikt in Paradiso Noord in Amsterdam. De jury bestond uit onder andere muzikanten Typhoon en Sue The Night. De Staat werd uitgeroepen tot winnaar omdat de band door de jaren heen eigenzinnig en toonaangevend is gebleven.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat De Staat er met de prijs vandoor gaat. In 2009 werd het debuutalbum Wait For Evolution ook al bekroond met de prijs.

Het is in de dertien jaar dat de prijs bestaat nog niet eerder voorgekomen dat een artiest of band er twee keer met de prijs ervandoor ging.

De Staat staat voor succes!

Sinds het debuutalbum in 2009 is de band niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziek cultuur. Het tweede album Machinery dat in 2011 uitkwam werd zelfs bekroond met een Edison Award. Begin dit jaar ontvingen de heren ook nog een prijs voor hun clip Witch Doctor.

De band is zeker niet alleen in Nederland een ongekend succes. Op festivals is de band ook een graag geziene act. Zo stond de band op Sziget, Pinkpop en zelfs op het Engelse festival Glastonbury!
Op zaterdag 18 februari 2017 gaan de heren de Heineken Music Hall (Vanaf januari AFAS Live) op zijn kop zetten. Kaarten zijn nog niet uitverkocht en zijn onder andere te koop via Ticketmaster.

Bron: 3voor12

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.

Laatste berichten van Artiesten Nieuws (toon alles)

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Artiesten · De Staat Nieuws · Nieuws