Paul McCartney drumt op nieuwe album Foo Fighters

Geschreven door op 3 augustus 2017 om 10:43
Dave Grohl (Foo Fighters) en Paul McCartney - Foto: eigen creatie, origineel van Jimmy Baikovicius en Ryanw2313

De Foo Fighters hebben opnieuw een grote naam bekendgemaakt die als gastartiest op hun nieuwe album ‘Concrete and Gold’ te horen zal zijn!

Paul McCartney drumt op nieuw Foo Fighters-album

Paul McCartney zal op het nieuwe album van de Foo Fighters te horen zijn! Frontman Dave Grohl onthulde in gesprek met ET Canada dat de legendarische ex-Beatle een bijdrage heeft geleverd aan één van de tracks van ‘Concrete and Gold’. Sir Paul zal echter niet als zanger, bassist of gitarist te horen zijn, maar als drummer!

Dave Grohl legt uit: “Paul McCartney drumt op één van onze nummers. Hij is een goede vriend, we kennen hem al lang. Hij is fantastisch, de meest geweldige persoon ter wereld. Hij is een fantastische man.”

Drummer Taylor Hawkins voegt toe: “Hij had het nummer nog niet eens gehoord. Hij komt binnen en Dave pakt een akoestische gitaar en liet het hem horen. Hij zat achter zijn speciale drumset die voor hem was opgezet. Ik dirigeerde met een drumstok. Hij had maar twee takes nodig.”

Mysterieuze gastartiest

Sir Paul is niet de enige gastartiest die op het nieuwe album van de Foos te horen is. Eerder werd al bekend dat Boyz II Men-zanger Shawn Stockman te horen is in het nummer ‘Concrete and Gold’, volgens Grohl het ‘zwaarste nummer’ van de nieuwe plaat. Ondertussen hebben de Foo Fighters nóg een mysterieuze gastartiest aangekondigd.

Dave Grohl vertelde onlangs dat ‘de grootste popster ter wereld’ op één van de zwaarste tracks van het nieuwe album te horen zal zijn. Wie dat is, blijft voorlopig nog even een verrassing: “We hebben besloten dat we het voorlopig even ons eigen kleine geheimpje houden en kijken of iemand erachter kan komen,” zei de frontman destijds.

Al snel doken geruchten op dat de mysterieuze gastartiest wel eens Adele of Taylor Swift zou kunnen zijn, maar deze geruchten werden al snel door Grohl ontkracht. Volgens de oud-Nirvana drummer is de gastartiest meer dan alleen een popster: “De persoon is, naar mijn mening, meer dan dat. Ik zou verbaasd zijn als iemand het uitvogelt.”

‘Concrete and Gold’ ligt vanaf 15 september in de schappen.

Bron: Loudwire

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.