Dit zijn de opmerkelijke momenten van Ed Sheeran’s 2017

Geschreven door op 18 december 2017 om 14:11
Ed Sheeran - Foto Kmeron - Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Ed Sheeran heeft wederom een muzikaal topjaar achter de rug. Artiesten Nieuws zette acht opmerkelijke momenten van Ed’s 2017 op een rij.

Zo verliep Ed Sheeran’s jaar

Sheeran is benoemd tot de meest gestreamde muzikant van 2017 op Spotify en heeft ook dit jaar zijn afdruk in de popcultuur achtergelaten. Dit zijn de acht ‘highlights‘ van zijn jaar!

Kennen wij elkaar?

In januari was de Britse zanger te gast bij ‘The Graham Norton Show’ waar de host één van Ed’s jeugdvrienden voor de show uitgenodigde. Sheeran, die zonder bril bijna niets ziet, herkende zijn goede jeugdvriend niet!

Bekijk hieronder de gênante reünie tussen de twee:

Galway Grill

Voor de video van het nummer ‘Galway Girl’ dacht de Britse zanger dat het een goed idee zou zijn om een tatoeage te nemen. Niet door een echte tattoo artiest, maar door Ed’s tegenspeler in de video, Saoirse Ronan. De singer-songwriter vertelde eerder dat Saoirse zó zenuwachtig was dat ze per ongeluk ‘Galway Grill’ schreef in plaats van ‘Galway Girl’.

Dit bleek een enorme leugen te zijn! De twee planden het zo omdat dit volgens hen grappiger zou zijn voor in de muziekvideo.

Gastrol in Game Of Thrones én The Simpsons

Niet alleen ging het lekker met de muziek dit jaar: Teddy was ook te zien op televisie met een gastrol in Game Of Thrones én er werd bekendgemaakt dat hij begin volgend jaar als personage in The Simpsons verschijnt!

Ed slaat Justin Bieber in zijn gezicht met een golfstick

De twee zijn goede vrienden van elkaar en het was, tot opluchting van vele, een ongeluk toen Sheeran de Canadese popster in zijn gezicht sloeg met een golfstick.

De rossige artiest was behoorlijk dronken toen hij en Justin, het geweldige idee kregen om een golfbal uit Justin’s mond te slaan met een golfstick…

Dat ging natuurlijk niet helemaal goed. Bekijk hieronder een nieuwsvideo over het incident:

Breaking records

Toen Ed’s derde studioalbum ‘Divide‘ op 3 maart uitkwam brak de plaat record na record. Zo is het album het ‘snelst verkochte pop album in de UK door een mannelijke artiest‘. Ook had Teddy met 6 tracks van de nieuwe plaat de ‘meeste singles tegelijkertijd in de Top 20 van het Verenigd Koninkrijk‘. Verder werd ‘ Shape of You’ de ‘meest gestreamde track op Spotify binnen 24 uur‘.

Nadat de track ‘Perfect‘ uitkwam op het nieuwste album bracht Ed een vernieuwde versie in samenwerking met Beyoncé uit. De track is het tweede nummer ooit van Ed dat de eerste plek op de Amerikaanse Billboard charts behaalde. Beyoncé haalde met de samenwerking voor het eerst in 9 jaar de nummer één positie in de Billboard charts.

Bekijk deze website voor een overzicht van de prestaties van de zanger.

Grammy ‘snubs’

Ondanks dat het nieuwe album van Ed Sheeran zo’n beetje alle records heeft gebroken dit jaar, is de roodharige singer-songwriter genomineerd voor maar twee Grammy’s dit jaar. Ed maakt kans op de Grammy’s in de categorieën ‘Best Solo Pop Performance‘ met ‘Shape of You‘ en ‘Best Pop Album‘.

Fans maakten zich vooral boos om de nominatie die de zanger misliep in de categorie ‘Album Of The Year’ en ‘Song Of The Year’ aangezien ‘Shape Of You‘ een ware monsterhit bewees te zijn. De track is zelfs het meest gestreamde nummer op Spotify ooit.

Ongeluk in Londen

In oktober had de 25-jarige artiest een ongeluk met zijn fiets. De zanger was onderweg op de fiets naar een bar toen het misging. Teddy fietste een heuvel af en viel voorover van zijn fiets.

In eerste instantie dacht hij dat de pijn wel zou meevallen en hij besloot tóch naar de bar te fietsen. Toen de zanger na een avond drinken en feesten wakker werd besefte hij dat er toch iets goed mis was, en hoe!

Een gebroken elleboog, pols en rib waren het gevolg van het incident. De zanger moest hierdoor een aantal shows van zijn tour in Azië cancelen.

Ed ontvangt onderscheiding van Prins Charles

Op donderdag 7 december ontving Teddy een onderscheiding van Prins Charles in het Britse koninklijke paleis ‘Buckingham Palace’.

Ed Sheeran ontving de MBE onderscheiding voor zijn liefdadigheid en zijn prestaties in de muziek.

Bron: Artiestennieuws, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Ed Sheeran Nieuws · Fun Content · Nieuws