Live Report: Brits duo Shelter Point is klaar om Nederland te veroveren

Geschreven door op 8 augustus 2017 om 12:56
Shelter Point in Amsterdam - Foto: Robin de Roode (ArtiestenNieuws)

De Britse band Shelter Point is in opkomst! Het jonge duo gaat hard in eigen land en is klaar om ook het Nederlandse publiek te veroveren.

Shelter Point gaat hard

Ken jij Shelter Point al? De band, bestaande uit het jonge duo Liam Arnold en Robin Hearn, is afkomstig uit het Britse Nottingham en bracht in 2012 haar debuut EP ‘Forever for Now’ uit. Het duo vergaarde in eigen land al flink wat bekendheid en wordt volop geprezen door grootheden uit de Britse radiowereld.

De heren verkopen in Engeland inmiddels al zaal na zaal uit, verzorgden het voorprogramma voor de Britse singer-songwriter Jack Garratt en stonden al op grote festivals en evenementen zoals het Red Bull Bestival. Next stop? Nederland!

Showcase in Amsterdam

Onlangs stelde Shelter Point zich in Amsterdam aan ons voor tijdens een showcase in de A’DAM Toren. Het duo speelde hier een korte set bestaande uit zowel oude als nieuwe tracks. Voor ons stonden twee rustige, enigszins verlegen en zenuwachtig ogende Britse jongens. Bewapend met keyboards, synthesizers, een drumpad en een gitaar wist de band de aanwezige toeschouwers rap voor zich te winnen.

Shelter Point - Foto: Robin de Roode

Shelter Point in Amsterdam – Foto: Robin de Roode

Van mogelijke zenuwen was al snel niks te merken. Met haar warme en rustgevende elektronische muziek, gecombineerd met vocals die bij tijd en wijle doen denken aan het melancholische geluid van Radioheads Thom Yorke, overtuigt de band de aanwezigen in de Amsterdamse club. Shelter Point toont aan klaar te zijn voor het Nederlandse publiek, nu andersom nog. Wij zien de band in ieder geval met gemak een tent op Lowlands plat spelen!

Ben jij inmiddels benieuwd naar de muziek van het Britse duo? Beluister dan nu de bands nieuwe track ‘Fuse!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.