Grote artiesten herdenken overleden rock-‘n-roll legende Chuck Berry

Geschreven door op 20 maart 2017 om 12:13
Chuck Berry overleden - Foto Maneras de Vivir - Wikimedia Commons

De legendarische rock-‘n-roll ster Chuck Berry is overleden. Op sociale media wordt de iconische muzikant veelvuldig herdacht door grote artiesten.

Chuck Berry overleden

Chuck Berry is overleden. De grootvader van de rock-‘n-roll werd zaterdag 18 maart dood gevonden in zijn woning in Missouri. De oorzaak van de dood van de legendarische muzikant is onbekend. Chuck Edward Anderson Berry is 90 jaar geworden.

Grote artiesten eren Berry

Chuck Berry wordt wereldwijd gezien als misschien wel de belangrijkste muzikant in de geschiedenis van rock-‘n-roll en was een inspiratie voor vele grote artiesten. Vele grootheden betuigen dan ook hun medeleven op sociale media en herdenken het icoon.

“Eén van de grootste poëten die Amerika heeft voortgebracht”

Zo haalt de Facebook pagina van The Beatles herinneringen op aan de overleden grootheid. Berry was een grote bron van inspiratie voor The Beatles. Paul McCartney noemde Berry in 2016 “een van de grootste poëten die Amerika heeft voortgebracht.”

“Briljant gitarist, zanger, performer en meester-songwriter”

Ook The Rolling Stones staan stil bij het overlijden van het rock-‘n-roll- en bluesicoon. De ‘Stones’ noemen Berry niet enkel een briljant gitarist, zanger en performer, maar ook een meester-songwriter.

Duckwalk

Een van de meest iconische ‘moves’ van Chuck Berry was de ‘duckwalk’. Berry maakte deze beweging populair en vele artiesten kopieerden het dan ook graag. Eén van die artiesten is AC/DC-gitarist Angus Young. Ook zijn band herdenkt het overleden icoon.

AC/DC zag Chuck Berry als grote bron van inspiratie. De band noemt het overlijden van de legende een “trieste dag voor rock-‘n-roll”.


Bron: Facebook The Beatles, The Rolling Stones en AC/DC

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Chuck Berry Nieuws · Nieuws