Die Antwoord in januari 2015 naar Heineken Music Hall

Geschreven door op 27 oktober 2014 om 12:02
Die Antwoord - Fotocredits Littleboybigdad - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Het Zuid-Afrikaanse rave-hiphoptrio Die Antwoord komt naar Nederland. Op donderdag 29 januari staat de groep in de Heineken Music Hall te Amsterdam. 

In Nederland was de groep al eens eerder te zien. In 2010 toerden het trio, bestaande uit Ninja, ¥o-Landi Vi$$er en DJ Hi-Tek, door Europa, waarin ze in dit jaar naast het Belgische Pukkelpop ook Lowlands aandeden. Ook afgelopen zomer stonden ze op Lowlands, toen op het hoofdpodium.

Die Antwoord

Voorverkoop Die Antwoord

Kaarten voor  het concert van Die Antwoord in de Heineken Music Hall zijn vanaf aankomende vrijdag (31 oktober) om 10.00 verkrijgbaar. De verkoop verloopt via de website van Ticketmaster. Wil je zeker zijn van kaarten voor het concert of kan je niet wachten tot de kaartverkoop? Dan kan je je kaarten hier alvast vooruit reserveren.

Naast Nederland doet Die Antwoord ook België aan. Vijf dagen voor het concert in de HMH, op 24 januari, staat de formatie in de Lotto Arena in Antwerpen. De voorverkoop voor dat concert begint een dag eerder, op 30 oktober.

Die Antwoord

Die Antwoord, wat (logischerwijs) Afrikaanse is voor Het Antwoord, is een satirisch rave-hiphoptrio uit Kaapstad, Zuid-Afrika. Naar eigen zeggen is de groep een mix van verschillende culturen. Ninja, de solist van de groep, die werd geboren als Watkin Tudor Jones, is geen onbekende in de Zuid-Afrikaanse hiphop-scene. Hij was eerder al deel van enkele populaire acts, zoals The Original Evergreens. De formatie bracht in Nederland tot op heden drie albums uit, met als laatste Donker Mag (Afrikaanse voor Donkere Kracht), die dit jaar (2014) nog uitkwam. In Nederland heeft de act met hun albums nooit een hoge positie in de lijsten behaald.

Bekijk hieronder een klein deel van Die Antwoord’s optreden op Lowlands 2014, waarin ze Enter The Ninja ter gehore brengen.

YouTube player

 

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Die Antwoord Nieuws · Nieuws