Fan report: 5 Seconds of Summer in de Ziggo Dome

Geschreven door op 25 mei 2016 om 14:25
5 Seconds of Summer - Bron: Flickr (CC BY-SA 2.0) - Fotocredits: Eva Rinaldi

Op 21 mei stond 5 Seconds of Summer in de Ziggo Dome van Amsterdam. Twee grote 5SOS fans zijn ernaartoe gegaan en doen verslag!

5 Seconds of Summer concert

Zoë en Alexia bij 5 Seconds Of Summer

Zoë en Alexia bij 5 Seconds Of Summer

5 Seconds of Summer heeft op zaterdag 21 mei opgetreden in de Ziggo Dome. Superfans Zoë en Alexia hebben concertkaarten gewonnen bij Artiesten Nieuws en mochten verslaggevers voor een dag zijn.

Live beter

Het was een geweldige ervaring. Ik ben nu al een behoorlijke tijd fan van deze vier jongens en ze live zien was geweldig! Een band live zien is toch heel anders dan luisteren naar een cd, en ik vind ze om eerlijk te zijn nog beter live. Puur omdat ze ook veel interactie hebben met het publiek en hier en daar nog wat gitaarsolo’s toevoegen die oorspronkelijk niet in de nummers zitten. Het voorprogramma, Don Broco, was ook erg goed live!

Geweldige sfeer

De sfeer was echt geweldig! Iedereen zong gezellig mee met de nummers die voor het concert werden afgespeeld en de vrolijkheid was bij iedereen zeker aanwezig. Tijdens het concert stond iedereen mee te zingen en springen met de nummers en we zaten er allemaal helemaal in, dat is erg mooi om te zien. Kortom, de sfeer was geweldig.

Favoriete nummers

Ik heb persoonlijk het meest genoten van ‘Waste the night’, ‘Castaway’, ‘Amnesia’ en ‘She Looks So Perfect’. Het eerste omdat de band het zo goed speelde dat ik er bijna tranen van in mijn ogen kreeg, het tweede omdat het mijn favoriete nummer is van hun meest recente album ‘Sounds Good Feels Good’. ‘Amnesia‘ was geweldig omdat heel het Ziggo Dome meezong en het een onwijs mooi nummer is, en ‘She Looks So Perfect’ omdat het mijn all-time favoriete nummer is en ze helemaal losgingen.

Hoogtepunten van het concert

Het hoogtepunt was het moment dat de band opkwam, omdat er toen een golf van extase door de hele zaal ging, en ik me realiseerde dat het toch écht mijn favoriete band was die daar op het podium stond. Een ander mooi moment was toen Michael wilde beginnen met het zingen van Jet Black Heart, maar dat niet kon omdat de fans zo hard aan het gillen waren. Ook was het mooi om te zien hoe Calum met zijn Australische accent ‘Hoe gaat het vanavond?’ probeerde te zeggen.

Speelse band

Voor de laatste twee nummers gingen de bandleden van het podium af, wat voor alleen maar meer geschreeuw zorgde natuurlijk. Aan het begin van de encore kwam Ashton het podium weer op en gebaarde hij naar het publiek. Of hij weer achter het drumstel moest gaan zitten, en of we nog twee nummers wilden horen. Wat ik ook altijd zo leuk vind aan deze jongens, is dat ze elkaar onderling altijd zitten te plagen tijdens de shows.

Voor herhaling vatbaar?

Zeker! Het enige wat misschien tegenviel zijn de lange rijen en het geduw bij de merchandise, maar dat was het helemaal waard. Dat kun je ook wel verwachten bij een uitverkochte show! De volgende keer dat ze weer in Nederland zijn, zal ik zeker weer proberen kaartjes te kopen!

Dankzij dit concert heb ik ook nog eens een groep hele goede vriendinnen van me eindelijk in het echt kunnen zien, en dat was een prachtige toevoeging aan het geheel. Deze band heeft ons online samengebracht, en dankzij dit concert ook nog eens in het echt.

Verslaggever voor een dag

Wil jij net als Zoë en Alexia verslaggever zijn voor een dag? Like onze Facebookpagina en Artiesten Nieuws laat het jou weten zodra we weer op zoek zijn naar gast-verslaggevers!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.