Musicals en opera’s steeds populairder in Nederland

Geschreven door op 17 december 2018 om 17:09
Rhythm & Blues, evenementen, SiR, Georgia, Venice, Issam Harris, neurosis, popconcert, Concert, publiek, show, optreden - Bron Pexels (Creative Commons Zero (CC0) license)

In 2017 bezochten we vaker musicals en opera’s dan in 2016. Het aantal bezoekers steeg met 12 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. 

Muziektheater steeds populairder

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat we in 2017 vaker het muziektheater bezochten. Het aantal bezoekers bij musicals en opera’s nam in vergelijking met het jaar 2016 toe met twaalf procent. In totaal trok het genre 2,9 miljoen bezoekers. Vooral musicals waren het afgelopen jaar erg populair, hier steeg het aantal bezoekers met tien procent.

Popconcerten trekken meeste bezoekers

Van alle voorstellingen en concerten op Nederlandse podia, worden popconcerten het vaakst bezocht. In 2017 trokken popconcerten een publiek van ruim zes miljoen bezoekers. Daarmee is het popconcert, net als vorig jaar, het populairste ‘uitje’ in Nederland. Ook bleek uit het onderzoek dat klassieke concerten steeds populairder worden. Daar steeg het aantal bezoekers met vijf procent naar 1,9 miljoen.

Poll

Wat voor evenement bezocht jij in 2017 het vaakst? Laat het weten in de poll!

 

Bron: CBS

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Nieuws · Weetjes