Album Review: REXORIA toont veelzijdigheid met debuutalbum

Geschreven door op 27 februari 2018 om 18:00

De Zweedse band REXORIA bracht onlangs haar debuutalbum ‘Queen of Light’ uit, een gevarieerde plaat waar vooral de kwaliteit en veelzijdigheid van de band uit naar voren komt. 

REXORIA – ‘Queen Of Light’

REXORIA - Queen of Light (albumcover)

REXORIA – Queen of Light (albumcover)

Soms loop je toevallig tegen nieuwe muziek aan. Zo kwamen wij onlangs de single ‘Run for your Life’ van de Zweedse band REXORIA tegen, die direct onze aandacht trok. De band bleek onlangs een gloednieuw album uitgebracht te hebben: ‘Queen of Light’.

‘Queen of Light’ is het eerste volledige album van de band. Voor deze plaat werd uitgebracht hadden de rockers al een tweetal EP’s gereleased, waar overigens de eerdergenoemde track ‘Run for your Life’ op terug te vinden is.

‘Queen of Light’ is een echt ‘no-nonsens’ album. Terwijl we tegenwoordig steeds vaker zien dat albums binnen de melodische metalscene een verhaal vertellen, is dit album gewoon een lekkere verzameling van elf losstaande tracks.

Lastig te plaatsen

REXORIA staat te boek als melogische metalband, maar na het horen van het album komt de associatie met power metal sterk naar voren. Het onderscheid is soms moeilijk te maken. Maar, wat is er nu mooier dan een album dat de nodige afwisseling geeft met haar track? ‘Queen of Light’ doet dit zeker!

De tracks op de plaat zijn geschreven door zangeres Frida Ohlin en (bas)gitarist Jonas Gustavsson, waarbij Frida de melodie en teksten voor haar rekening neemt.

Eigen sound

Het album begint met ‘The Land In Between’een korte inleiding van nog geen twee minuten. Leuk, maar luisteraars die de band niet kennen zullen wellicht een verkeerd beeld krijgen. De intro is niet REXORIA, zoals het op de rest van de plaat klinkt. Maar goed, het is maar kort.

De rest van het album laat horen hoe de band echt klinkt. Het is een afwisseling van melodische en power metal gerelateerde songs, waar de gitaren een opvallende rol spelen. De bas lijkt een ietwat ondergeschikte rol te spelen, wat REXORIA overigens een eigen sound geeft.

Rexoria - (Toestemming, zie mail Harrie de Haas)

REXORIA

Opvallende nummers

Zijn er verder nog opvallende nummers op het album te horen? Jazeker! Na het luisteren van de eerste drie tracks, ‘Stranded’, ‘Queen of Light’ en ‘Voice of Heaven’, weet de luisteraar precies hoe de band klinkt. De gitaren maar bovenal het bijzondere stemgeluid van zangeres Frida Ohlin vallen op. Het klinkt soms wat hol, met een agressieve uitstraling, maar dit past uitstekend.

Titeltrack ‘Queen of Light’ is een vlot klinkend nummer waarbij je snel geneigd bent om mee te zingen. De track is catchy en ligt lekker in het gehoor.

Prachtige ballad

Het mooiste en meest opvallende nummer van de plaat is ‘Song by The Angels’. Een werkelijk prachtige ballad waar de stem van Frida optimaal tot haar recht komt. Het nummer is schitterend opgebouwd en laat horen waar de band toe in staat is. Muziek in zijn puurste vorm.

Het nummer ‘The Saviour’ is een beetje als ‘Queen of Light’. Een prachtig intro, met heerlijke riffs. Een pakkend ritme en sterke tekst, al doet het refrein ietwat ‘commercieel’ aan. Na ‘Hurricane’ en ‘My Spirit Will Run Free’ wordt het album afgesloten met ‘You’ll Be Alright’. En dat is precies het gevoel dat je bekruipt na het luisteren van deze plaat.

Gevarieerd debuutalbum

‘Queen of Light’ is een prima debuutalbum van een dito band. Het album is afwisselend, zit goed in elkaar en bevat een variatie aan tracks die je nooit het gevoel geven dat het minder wordt. De nummers maken je keer op keer benieuwd naar de track die zal volgen.

De plaat is overigens verkrijgbaar via de website van de band.

Rating: 85/100

 

Tracklist ‘Queen of Light’

Bekijk de tracklist hieronder:

 1. The land in between
 2. Stranded
 3. Queen of light
 4. Voice of heaven
 5. Way to die
 6. Song by the angels
 7. Next generation
 8. The savior
 9. Hurricane
 10. My spirit will run free
 11. You’ll be alright

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
The Cure brengt na elf jaar nieuw materiaal uit The Cure komt, na een stilte van elf jaar, met een nieuw album. Zanger Robert Smith maakte het nieuws bekend in 'The John Maytham Show'.Nieuw al...
Pussy Riot in november 2019 naar TivoliVredenburg Utrecht In het najaar van 2019 komt Pussy Riot naar Utrecht! Het concert van het Russische kunstcollectief vindt plaats in de zaal Pandora van TivoliVredenbur...
Cowboy Junkies in juli 2019 naar Doornroosje en Paradiso In juli 2019 komen de Cowboy Junkies naar Nederland! De Canadese band geeft deze maand een concert in Paradiso Amsterdam en de Nijmeegse Doornroosje. ...
De Staat met ‘Bubble Gum Tour’ langs o.a. Doornroosje en Paard De Staat heeft een clubtour aangekondigd! In november 2019 brengt de rockband zijn 'Bubble Gum Tour' naar onder andere Doornroosje en TivoliVredenburg...
The Rolling Stones brengen nieuw verzamelalbum uit In april 2019 komen The Rolling Stones met een gloednieuw verzamelalbum! Dat laat de groep weten aan tijdschrift 'Rolling Stone'.Nieuw verzamela...
Miss Montreal brengt in najaar 2019 eerste Nederlandstalig album uit In oktober 2019 komt Miss Montreal met nieuwe muziek! Deze maand brengt de zangeres haar allereerste Nederlandstalige album uit.Nieuw album Miss...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu