Album Review: REXORIA toont veelzijdigheid met debuutalbum

Geschreven door op 27 februari 2018 om 18:00

De Zweedse band REXORIA bracht onlangs haar debuutalbum ‘Queen of Light’ uit, een gevarieerde plaat waar vooral de kwaliteit en veelzijdigheid van de band uit naar voren komt. 

REXORIA – ‘Queen Of Light’

REXORIA - Queen of Light (albumcover)

REXORIA – Queen of Light (albumcover)

Soms loop je toevallig tegen nieuwe muziek aan. Zo kwamen wij onlangs de single ‘Run for your Life’ van de Zweedse band REXORIA tegen, die direct onze aandacht trok. De band bleek onlangs een gloednieuw album uitgebracht te hebben: ‘Queen of Light’.

‘Queen of Light’ is het eerste volledige album van de band. Voor deze plaat werd uitgebracht hadden de rockers al een tweetal EP’s gereleased, waar overigens de eerdergenoemde track ‘Run for your Life’ op terug te vinden is.

‘Queen of Light’ is een echt ‘no-nonsens’ album. Terwijl we tegenwoordig steeds vaker zien dat albums binnen de melodische metalscene een verhaal vertellen, is dit album gewoon een lekkere verzameling van elf losstaande tracks.

Lastig te plaatsen

REXORIA staat te boek als melogische metalband, maar na het horen van het album komt de associatie met power metal sterk naar voren. Het onderscheid is soms moeilijk te maken. Maar, wat is er nu mooier dan een album dat de nodige afwisseling geeft met haar track? ‘Queen of Light’ doet dit zeker!

De tracks op de plaat zijn geschreven door zangeres Frida Ohlin en (bas)gitarist Jonas Gustavsson, waarbij Frida de melodie en teksten voor haar rekening neemt.

Eigen sound

Het album begint met ‘The Land In Between’een korte inleiding van nog geen twee minuten. Leuk, maar luisteraars die de band niet kennen zullen wellicht een verkeerd beeld krijgen. De intro is niet REXORIA, zoals het op de rest van de plaat klinkt. Maar goed, het is maar kort.

De rest van het album laat horen hoe de band echt klinkt. Het is een afwisseling van melodische en power metal gerelateerde songs, waar de gitaren een opvallende rol spelen. De bas lijkt een ietwat ondergeschikte rol te spelen, wat REXORIA overigens een eigen sound geeft.

Rexoria - (Toestemming, zie mail Harrie de Haas)

REXORIA

Opvallende nummers

Zijn er verder nog opvallende nummers op het album te horen? Jazeker! Na het luisteren van de eerste drie tracks, ‘Stranded’, ‘Queen of Light’ en ‘Voice of Heaven’, weet de luisteraar precies hoe de band klinkt. De gitaren maar bovenal het bijzondere stemgeluid van zangeres Frida Ohlin vallen op. Het klinkt soms wat hol, met een agressieve uitstraling, maar dit past uitstekend.

Titeltrack ‘Queen of Light’ is een vlot klinkend nummer waarbij je snel geneigd bent om mee te zingen. De track is catchy en ligt lekker in het gehoor.

Prachtige ballad

Het mooiste en meest opvallende nummer van de plaat is ‘Song by The Angels’. Een werkelijk prachtige ballad waar de stem van Frida optimaal tot haar recht komt. Het nummer is schitterend opgebouwd en laat horen waar de band toe in staat is. Muziek in zijn puurste vorm.

Het nummer ‘The Saviour’ is een beetje als ‘Queen of Light’. Een prachtig intro, met heerlijke riffs. Een pakkend ritme en sterke tekst, al doet het refrein ietwat ‘commercieel’ aan. Na ‘Hurricane’ en ‘My Spirit Will Run Free’ wordt het album afgesloten met ‘You’ll Be Alright’. En dat is precies het gevoel dat je bekruipt na het luisteren van deze plaat.

Gevarieerd debuutalbum

‘Queen of Light’ is een prima debuutalbum van een dito band. Het album is afwisselend, zit goed in elkaar en bevat een variatie aan tracks die je nooit het gevoel geven dat het minder wordt. De nummers maken je keer op keer benieuwd naar de track die zal volgen.

De plaat is overigens verkrijgbaar via de website van de band.

Rating: 85/100

 

Tracklist ‘Queen of Light’

Bekijk de tracklist hieronder:

 1. The land in between
 2. Stranded
 3. Queen of light
 4. Voice of heaven
 5. Way to die
 6. Song by the angels
 7. Next generation
 8. The savior
 9. Hurricane
 10. My spirit will run free
 11. You’ll be alright

Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Jungle By Night brengt in november nieuw album uit Jungle By Night fans opgelet! De populaire groep komt in november dit jaar met een nieuw album genaamd 'Livingstone'. En bij dit album hoort natuurlij...
Jonge punkrockband Ten Years Today brengt debuutalbum uit De band Ten Years Today brengt op vrijdag 21 september 2018 hun debuutalbum uit. Het gelijknamige album bestaat uit zo'n 11 punkrocknummers.Ten ...
Eros Ramazzotti in voorjaar 2019 Ziggo Dome Amsterdam Op 3 april 2019 staat Eros Ramazzotti in de Ziggo Dome Amsterdam. Het optreden vindt plaats naar aanleiding van zijn nieuwe album 'Vita Ce N’è'. Eros...
Tenacious D kondigt nieuw album ‘Post-Apocalypto’ aan, met Dave Grohl Goed nieuws voor fans van Tenacious D! Het Amerikaanse comedy rock- en metalduo heeft een gloednieuw album aangekondigd, die gepaard gaat met een heus...
Live Report: Bullet For My Valentine weet fans nog altijd te verrassen Maandagavond stond de Ronda-zaal van TivoliVredenburg vol met metalfans. Bullet For My Valentine trad op en bracht supportacts Shvpes en Asking Alexan...
Album Review: Ghost levert meesterwerk met ‘Prequelle’ Ghost is terug en klaar voor het nieuwe tijdperk van Cardinal Copia! De band levert met haar theatrale nieuwe plaat 'Prequelle' een absoluut meesterwe...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Menu