Audioslave-gitarist Tom Morello: “Chris Cornell wilde reünie”

Geschreven door op 29 september 2017 om 16:24
Chris Cornell - Foto Focka (Flickr (CC BY-ND 2.0)

Chris Cornell had graag een Audioslave-reünie gewild, zo onthult gitarist Tom Morello. Cornell overleed echter op 18 mei 2017. De zanger beroofde zichzelf van het leven.

“Chris Cornell wilde Audioslave-reünie”

Chris Cornell had graag een nieuwe Audioslave-reünie gewild, zo zegt voormalig mede-bandlid Tom Morello. De gitarist sprak onlangs met Music Feeds, waar de overleden Soundgarden- en Audioslave-zanger ter sprake kwam.

Morello en Cornell stonden op 20 januari 2017 voor het laatst samen op het podium. Audioslave kwam die avond eenmalig bijeen op het ‘Anti-Inaugural Ball’, een tegenreactie op de inauguratie van de Amerikaanse president Donald Trump. Het was het eerste optreden van Audioslave in twaalf jaar tijd.

“Ik vond het geweldig, laten we het vaker doen”

Morello, tegenwoordig gitarist van supergroep Prophets of Rage, vertelt: “Het laatste wat Chris die avond tegen me zei was: ‘Ik vond het geweldig, laten we het nogmaals doen. Zeg maar wanneer.’ We begonnen te praten over een idee waarbij we een Audioslave-set in het midden van een Prophets of Rage show konden doen.”

De gitarist over de eenmalige reünie: “Godzijdank hebben we deze show nog gespeeld. Audioslave had al 12 jaar niet meer samengespeeld. Het was geweldig om Audioslave-songs te spelen en om naast deze rock-god te staan. We chillden wat na de show en spraken erover om dit vaker te doen. En nu is hij er niet meer.  Het is verschrikkelijk voor iedereen die hem kende en van hem hield en het is een enorme tragedie voor de muziekwereld, want hij was één van de beste aller tijden.”

Onuitgebracht materiaal

Morello vertelde ook dat er nog onuitgebracht materiaal van Audioslave bestaat: “Bij alle drie de albums waren er nummers die het niet haalden, vanwege redenen die niks met de kwaliteit van de nummers te maken had. Ik weet zeker dat ze ooit uit zullen komen, maar nu nog even niet.”

Chris Cornell

Op 18 mei pleegde Soundgarden-frontman Chris Cornell zelfmoord in zijn hotelkamer in Detroit, vlak na een optreden. Het nieuws zorgde voor ontelbare geschokte reacties binnen de muziekwereld.

Vele grote artiesten en acts betuigden hun medeleven aan de nabestaanden van het grunge-icoon. Zo brachten de Prophets of Rage, bestaande uit enkele oud-Audioslave mede-bandleden van Cornell, een emotioneel eerbetoon aan de zanger. Samen met Cornells goede vriend Serj Tankian speelde de band een cover van het Audioslave-nummer ‘Like A Stone’.

Bron: NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.