Theaterspektakel ‘Het Pauperparadijs’ in zomer 2020 naar Veenhuizen

Geschreven door op 21 november 2019 om 16:16
Het Pauperparadijs – Foto: FaceMePLS via Flickr (CC BY 2.0)

Theaterspektakel ‘Het Pauperparadijs’ is mogelijk ook in de zomer van 2020 te zien in het Gevangenismuseum van Veenhuizen.

Financieel draagbaar

Theatervoorstelling ‘Het Pauperparadijs’ is mogelijk ook aankomende zomer te zien in het Gevangenismuseum van Veenhuizen, aldus regisseur Tom de Ket en auteur van het boek waar de voorstelling op is gebaseerd Suzanne Jansen. Echter moeten er om het financieel draagbaar te maken eest 20.000 kaarten verkocht zijn.

De complete speellijst is te vinden op de website van NTK

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor het spektakelstuk is vanaf vandaag van start gegaan via de website van de Nationale Theaterkassa. Mocht het niet doorgaan, krijgen kaartbezitters hun geld terug.

‘Het Pauperparadijs’

De voorstelling vertelt het verhaal van duizenden weeskinderen en andere armen die in de negentiende eeuw naar de gestichten van Veenhuizen komen. Op deze plek krijgen de minder bedeelden van toen een heropvoeding waardoor armoede uitgeroeid zou worden. Het idealistische experiment liep echter uit op een drama.

De voorstelling, naar de besteller van Suzanne Jansen, wordt verteld op een actuele historische plek. Het gevangenismuseum was voorheen het tweede gesticht.

 

Bron: NTK

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.