Maurice White (Earth Wind & Fire) overleden op 74-jarige leeftijd

Geschreven door op 5 februari 2016 om 10:15

Maurice White, zanger en medeoprichter van Earth Wind & Fire is overleden op 74-jarige leeftijd. De zanger leed al langere tijd aan de ziekte van Parkinson.

Maurice White overleden

Maurice White, de zanger en oprichter van de invloedrijke funkband Earth, Wind & Fire is in zijn huis in Los Angeles is overleden op 74-jarige leeftijd. Het nieuws werd bekendgemaakt in een Facebookbericht van Verdine White, de broer van Maurice White en tevens de bassist en huidige bandleider van Earth Wind and Fire. Het bericht gaat als volgt:

“Hallo lieve Facebook familie, vrienden en fans. Mijn broer, held en beste vriend Maurice White is vannacht vredig overleden in zijn slaap. De wereld heeft weer een grote muzikant, dromer en legende minder. We vragen om in deze moeilijke tijden onze privacy te respecteren zodat we op onze manier kunnen omgaan met deze ingewikkelde overgang in ons leven. Iedereen bedankt voor jullie gebeden en goede wensen. Veel liefde voor iedereen!

Verdine White.”

Earth Wind & Fire

Earth Wind & Fire had en heeft een enorme invloed op popmuziek. Qua geluid varieerden ze van R&B en soul tot funk, disco gemixt met psychedelische uitspattingen. In de loop der jaren werd de band zes keer onderscheiden met een Grammy Award en White kreeg de prijs ook eenmaal individueel, net als medezanger Philip Bailey.

Maurice White

White begon in de jaren 60 als sessiedrummer; hij was onder meer te horen op Rescue Me van Fontella Bass en de eerste soloplaat van Minnie Riperton. In 1969 richtte hij The Salty Peppers op, wat de voorloper werd van Earth Wind & Fire. Aanvankelijk was White alleen percussionist, maar dat veranderde in 1973 toen Philip Bailey zich bij de band voegde als vocalist.

“Het was nooit de bedoeling geweest dat ik zanger zou worden, maar Philip zong zo hoog dat er als contrast wel een echte mannenstem bij moest”, aldus White tegen het maandblad Aloha.

 

Bron: Billboard

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Behind The Music · Maurice White Nieuws · Nieuws