Leona Lewis was Rihanna voor met ‘We Found Love’

Geschreven door op 15 oktober 2012 om 15:06
Leona Lewis - Fotograaf David Skinner - Wikimedia Commons

Leona Lewis zegt in een interview dat zij, en niet Rihanna, als eerste ‘We Found Love’ heeft ingezongen. Verder is ze van mening dat haar versie beter is dan de versie van Rihanna, die samen met Calvin Harris daarmee een wereldhit scoorde.

In een interview met het Britse blad ‘Daily Star’ onthult Leona Lewis dat het in eerste de bedoeling was dat zij de plaat samen met Calvin Harris zou uitbrengen. Ze had zelfs de single al ingezongen maar uiteindelijk werd besloten om de single te gunnen Rihanna.

Toch claimt ze geen wrok te koesteren: “Ik heb samengewerkt met Calvin en we hebben ‘We Found Love’ opgenomen. Maar hij ging touren met Rihanna en uiteindelijk bracht zij het ook uit. Ik had het niet vastgelegd omdat ik wilde dat ‘Trouble’ de eerste single zou worden van mijn nieuwe album, dus ik denk dat dat ook een reden is geweest dat ze Rihanna hebben gevraagd.”

Dat het haar toch niet helemaal lekker zit, blijkt uit het vervolg van haar antwoord: “Het was dezelfde versie en productie, maar de mijne was beter”. Helaas voor Leona lijkt ze een van de weinigen te zijn die er zo over denkt; de versie met Rihanna werd nummer 1 in 25 landen en werd 6,5 miljoen keer verkocht, waarmee het een van de best verkochte singles ooit is.

Vandaag is het nieuwe album van Leona Lewis, die ‘Glassheart’ heet, officieel uitgebracht. Daar staat onder meer een samenwerking op met Childish Gambino, een plaat die ze ironisch genoeg niet zelf heeft geschreven maar heeft laten schrijven door Emeli Sande.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
Artikel Categorieën:
Artiesten · Leona Lewis Nieuws · Nieuws · Rihanna Nieuws