Top 5 duurste muziekvideo’s aller tijden

Geschreven door op 2 oktober 2015 om 15:39
Janet Jackson - Foto Amy Leiton (Wikimedia Commons)

In navolging van de recente ’top 5 goedkope maar goede muziekvideo’s’: een top 5 van de duurste muziekvideo’s ooit gemaakt.

5. Guns N’ Roses – Estranged

De hardrockformatie Guns N’ Roses komt niet enkel voorbij in de ‘top 5 goedkope maar goede muziekvideo’s’. De videoclip voor het fenomenale nummer Estranged (1993) kostte namelijk vier miljoen dollar! De muziekvideo geldt als afsluiter van een onofficiële trilogie, waarin Don’t Cry en November Rain de eerste delen vormen.

YouTube player

4. Michael Jackson – Black or White

The King of Pop houdt ervan om groots uit te pakken. Zowel zijn optredens als zijn videoclips staan bekend om het grote showgehalte. Niets minder geldt voor de clip van Black or White, die in 1991 voor het eerst werd uitgezonden: zwart op wit staat dat de kosten voor de muziekvideo toentertijd vier miljoen dollar bedroegen.

YouTube player

3. Madonna – Express Yourself

Ook The Queen of Pop is niet vies van een flinke dosis show en entertainment. De muziekvideo van het nummer Express Yourself (1989) staat niet alleen bekend om de kritieken die het kreeg voor “uitbuiting van de vrouwelijke seksualiteit”; het totale budget voor de videoclip was vastgesteld op maar liefst vijf miljoen dollar.

YouTube player

2. Madonna – Die Another Day

In 2002 werd Madonna gekozen als ‘Bond-artiest’ voor de James Bond film Die Another Day. Het schieten van de clip voor de gelijknamige soundtrack (2002) kostte uiteindelijk ruim zes miljoen dollar. Vooralsnog lijkt de Bond-clip van Sam Smith dit budget niet te overschrijden.

YouTube player

1. Michael & Janet Jackson – Scream

Net als Madonna is Michael Jackson tweemaal vertegenwoordigd op deze lijst. Samen met zijn zusje Janet Jackson kwam hij in 1995 met de muziekvideo voor het nummer Scream. Met een budget van zeven miljoen dollar kost één seconde aan videomateriaal uit onderstaande clip ruim 24.000 dollar!

YouTube player

Bron: Wikipedia & YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Niel Verstegen

Voorliefde voor rock, van Ac/dc tot Zeppelin.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.