Top 10 best verdienende vrouwelijke artiesten van 2018

Geschreven door op 22 november 2018 om 11:58
One Love Malibu, Katy Perry (breed) - Foto publiek domein (Wikimedia)

Welke vrouwelijke muzikanten hebben het meest verdiend in 2018? Forbes heeft ook dit jaar weer een lijst gepubliceerd met de 10 rijkste dames in de muziekwereld. 

Top 10 vrouwelijke grootverdieners in de muziekbusiness

Welke vrouwelijke artiesten verdienen nu eigenlijk het meest? Bekijk hier de top 10 die is samengesteld door schattingen en onderzoek van Forbes. De top 10 en de bedragen zijn gebaseerd op de periode van juni 2017 tot en met juni 2018 en zijn slechts schattingen zonder belastingen en heffingen.

Dít zijn de best verdienende vrouwelijke artiesten van 2018!

10. Britney Spears


Op nummer tien in deze lijst staat 90’s artiest Britney Spears, met een bedrag van dertig miljoen dollar. Britney heeft haar inkomsten vooral te danken aan haar arena tours en samenwerkingen met grote bedrijven als Pepsi. In 2012 stond Spears nog op nummer één in deze lijst.

Britney Spears - Fotocredits: marcen27 - Bron: Wikimedia Commons

Britney Spears – Fotocredits: marcen27 – Bron: Wikimedia Commons

9. Céline Dion


Celine Dion verdient net 1 miljoen meer dan Britney en staat daarom met 31 miljoen op nummer 9 in de lijst. Celine haalt de meeste dollars  binnen door haar optredens in Las Vegas. Daar verdient ze naar schatting een half miljoen per nacht!

Céline Dion - Fotocredits: Anirudh Koul - Bron: Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Céline Dion – Fotocredits: Anirudh Koul – Bron: Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

 

8. Helene Fischer


Met 32 miljoen dollar staat de Duitse zangeres Helene Fischer op de achtste plek in de ranking. Afgelopen jaar heeft Helene vooral veel geld verdiend door haar stadiontournee in de zomer van 2018.

Helene Fischer - Foto Sven-Sebastian Sajak (Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

Helene Fischer – Foto Sven-Sebastian Sajak (Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

7. Rihanna


Rihanna staat op plek 7 met een inkomen van 37,5 half miljoen! Rihanna heeft sinds 2016 al geen tour meer gedaan en heeft sindsdien ook geen nieuwe albums uitgebracht. Waar haalt zij dan die miljoenen dollars vandaan? Dankzij haar eigen lingeriecollectie Savage, mode en make-up ontwerpen onder de naam Fenty Beauty en haar rol in de film Ocean’s 8, weet de zangeres ook zonder muziek een zevende plek te bemachtigen in de lijst.

Rihanna - Fotocredits: celebrityabc (Flickr CC BY-SA 2.0)

Rihanna – Fotocredits: celebrityabc (Flickr CC BY-SA 2.0)

6. Jennifer Lopez


Jennifer Lopez staat op nummer 6 met een inkomen van 47 miljoen dollar. Dit jaar scoorde J.Lo nog een hit met de track ‘Dinero‘, een samenwerking met DJ Khaled en Cardi B die haar veel geld oplevert. Verder verdient Jennifer aardig wat dollars met haar kledinglijn, parfums en optredens in Las Vegas.

Jennifer Lopez - Foto: Ana Carolina Kley Vita - Flickr (CC BY 2.0)

Jennifer Lopez – Foto: Ana Carolina Kley Vita – Flickr (CC BY 2.0)

5. Lady Gaga


Op de vijfde plek staat Lady Gaga met 50 miljoen dollar. Zij heeft haar inkomen in 2018 vooral te danken aan haar rol als ‘Amy‘ in de film ‘A star is Born‘ met Bradley Cooper. Ook heeft de zangeres de afgelopen periode veel live-shows gegeven. Het grootste geld komt toch vooral door haar deals met Versace en Mac.

Lady Gaga - Fotocredits: proacguy1 (Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0)

Lady Gaga – Fotocredits: proacguy1 (Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0)

4. P!nk


Een bedrag van 52 miljoen dollar brengt P!nk op de vierde plek in de ranking. De Amerikaanse poprock zangeres heeft haar inkomen vooral te danken aan haar ‘Beautiful Trauma Tour‘ door Amerika en Oceanië. In juni 2019 staat ze in een uitverkochte Johan Cruijff Arena.

P!nk - Fotocredits: Allison Bron: Flickr (CC BY-SA 2.0)

P!nk – Fotocredits: Allison Bron: Flickr (CC BY-SA 2.0)

3. Beyoncé


Op nummer drie, met 60 miljoen dollar, staat Queen B, oftewel Beyoncé. In 2018 verdiende Beyoncé het meeste geld door het album ‘Everything Is Love‘ en de wereldtour ‘On The Run’, beide in samenwerking met Jay Z. In juni 2018 stond de wereldberoemde zangeres nog samen met haar hubbie Jay Z in Amsterdam.

Beyoncé - Foto: Asterio Tecson (Wikimedia Commons)

Beyoncé – Foto: Asterio Tecson (Wikimedia Commons)

2. Taylor Swift


De tweede plek is voor wereldster Taylor Swift met een inkomen van 80 miljoen! Dat heeft de zangeres vooral te danken aan het album ‘Reputation’, dat verscheen in november 2017, en door haar stadiontournee.

Taylor Swift - Eva Rinaldi (CC BY-SA 2.0), via Wikimedia Commons

Taylor Swift – Eva Rinaldi (CC BY-SA 2.0), via Wikimedia Commons

1. Katy Perry


Katy Perry is duidelijk dé nummer 1 met een inkomen van maar liefst 83 miljoen dollar! Katy heeft daar hard voor moeten werken volgens Forbes. In de gemeten periode gaf ze 80 optredens tijdens ‘Witness: The Tour’ en was ze ook nog eens jurylid bij het programma American Idol, wat haar dus aardig wat geld opleverde.

Katy Perry - foto: Eva Rinaldi - bron: Wikimedia

Katy Perry – foto: Eva Rinaldi – bron: Wikimedia Commons

 

Bronnen: Forbes.com, Qmusic.nl, Nu.nl, Bol.com, Spotify

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.