George Baker komt met nieuw album voor 45-jarig jubileum

Geschreven door op 17 oktober 2014 om 7:59

Ter ere van zijn 70ste verjaardag en zijn 45-jarige jubileum komt George Baker met een nieuw album. Dat meldde Telegraaf gisteren. 

Op het nieuw album, dat de naam Seventy moet gaan dragenzouden allemaal nieuwe, zelfgeschreven nummers moeten staan. Op 7 november verschijnt het album in de winkels, waarvan de opnames een paar jaar eerder zijn gemaakt voor NPO 5 Radio, in samenwerking met het New Symphonic Orchestra.

George Baker’s verjaardagcadeau

Ter ere van George Baker’s jubileum en verjaardag krijgen de fans van de Nederlandse zanger kosteloos een compilatie-cd, waarop live-versies van zes verschillende George Baker-klassiekers staan. Daarnaast wordt ook wereldhit Little Green Bag opnieuw uitgebracht als coverversie met Douwe Bob, waarvan hij de opnames eerder dit jaar voltooide.

George Baker

Johannes (Hans) Bouwens, zoals George Baker echt heet, werd geboren op 8 december 1944 in Hoorn. Hij werd al Nederlandse zanger vooral bekend met de band Soul Invention, die een jaar na de toetreding van de zanger haar naam veranderde naar George Baker Selection.

George Baker scoorde met de groep een wereldhit met het nummer Little Green Bag, die tevens als titelsong fungeerde voor de film Reservoir Dogs. Daarnaast had hij met Una Paloma Blanca een wereldhit in huis, waarmee hij in bijna ieder land op de nummer 1-positie terecht kwam en bijna 9 miljoen exemplaren verkocht. Na de verkoop van meer dan 20 miljoen platen en duizenden optredens viel de groep in 1978 uit elkaar, waarop de zanger zich na een korte pauze op een solocarrière ging richten..

Beluister hieronder George Baker’s wereldhits Little Green Bag en  Una Paloma Blanca.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Albumreleases · George Baker Nieuws · Nieuws