Jake Bugg wil “X-factor rotzooi” van de eerste plek af houden

Geschreven door op 22 oktober 2012 om 17:03
Jake Bugg - Fotocredits: Solly_Darling - Bron: Wikimedia Commons

Jake Bugg is met zijn gelijknamige debuutplaat op nummer 1 binnen gekomen in Groot-Britannië en daar is hij maar wat blij mee. Vooral het feit dat hij X Factor winnares Leona Lewis voorblijft ziet hij als een overwinning.

Het debuutalbum van Jake Bugg, die ook ‘Jake Bugg’ heet, werd vorige week officieel uitgebracht en is goed bezig in de lijsten. Waar het album in Nederland bleef steken op een ook niet onverdienstelijke 22e plaats, kwam het album in Groot-Brittannië zelfs op nummer 1 binnengekomen. Daarmee verstoot hij Mumford and Sons’ Babel van de eerste plek.

Jake Bugg zelf ziet zijn succes als een overwinning voor de gitaarmuziek: “Ik denk dat dit mijn punt bewijst – mensen willen nog steeds gitaarmuziek horen.” Hij zegt in het gesprek dan ook erg blij te zijn met het feit dat hij X Factor winnares Leona Lewis, die op nr. 3 binnenkwam met haar album ‘Glassheart’, heeft verslagen. “Ik zie het als mijn plicht om dat soort X Factor rotzooi van de eerste plaats af te houden.”. 

De pas 18-jarige singer-songwriter is momenteel op tournee met Snow Patrol en Noel Gallagher’s High Flying Birds, de band van voormalig Oasis-zanger Noel Gallagher. Voor die co-headline tournee speelt de zanger in het voorprogramma.

Jake Bugg – Lightning Bolt

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
Artikel Categorieën:
Jake Bugg Nieuws · Nieuws