Jake Bugg brengt nieuw album ‘Hearts That Strain’ uit

Geschreven door op 5 september 2017 om 16:09
Albumcover: Jake Bugg - Hearts That Strain (Bol.com)

Jake Bugg heeft een nieuw album uitgebracht. De plaat “Hearts That Strain” verscheen op 1 september, geschreven in Nashville. Op 4 augustus verscheen al een voorproefje van het album, de single “How Soon The Dawn”.

Een nieuwe sound voor Jake Bugg

Jake Bugg is pas 23 jaar oud en heeft al vier albums op zijn naam staan. Hij heeft op veel festivals opgetreden en wordt vergeleken met artiesten als Bob Dylan, The Beatles en Oasis.

Vooral nadat het eerste Seltitled album uitkwam, dat de zanger uitbracht op zijn achttiende, ging het snel. Het nummer ‘Lighting Bolt’ werd een flinke hit. Bijna negen maanden na de release van zijn eerste album lag het tweede album “Shangri La” al gereed.

Op het vierde album ‘Hearts That Strain‘ gooit Bugg het over een geheel andere boeg. Met romantische gitaarliedjes, waarbij een vleugje country te horen is. Bugg vertelde hierover in een interview met HMV dat het album niet echt een thema heeft:

“I don’t think there’s a theme. There are a few ballads, some stories, like I always have, some darker elements, some more reflective moments, some are just pure imagination.”

Samenwerkingen

Voor het nieuwe album is Jake Bugg verschillende samenwerkingen aangegaan. Zo is Dan Auerbach, van het rock-blues duo The Black Keys, te horen in drie nummers op het album, waaronder in ‘How Soon The Dawn’ en ‘Burn Alone’.

In het zoete nummer ‘Waiting’ is het zusje van Miley Cyrus te horen, Noah Cyrus. Daarnaast werkte de artiest samen met de huisband van de American Sound Studio, The Memphis Boys, die al eerder gewerkt heeft met onder andere Elvis Presley en Aretha Franklin.

Albumcover: Jake Bugg - Hearts That Strain (Bol.com)

Albumcover: Jake Bugg – Hearts That Strain (Bol.com)

Tracklist Jake Bugg – Hearts That Strain

Het album bevat de volgende elf tracks:

 1. How Soon The Dawn
 2. Southern Rain
 3. In The Event Of My Demise
 4. This Time
 5. Waiting ft. Noah Cyrus
 6. The Man On Stage
 7. Hearts That Strain
 8. Burn Alone
 9. Indigo Blue
 10. Bigger Lover
 11. Every Colour In The World

Album bestellen

Het album ‘Hearts That Strain’ van Jake Bugg is sinds vrijdag 1 september 2017 verkrijgbaar via Bol.com.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.