Grease de musical is hipper en vlotter dan ooit

Geschreven door op 18 december 2015 om 15:47
Logo Artiesten Nieuws - Wit Vierkant (ArtiestenNieuws)

Grease is sinds de film uit 1978 al zo vaak gespeeld, hoe overtref je dit? Stage-entertainment heeft het voor elkaar gekregen met Tim en Vajèn in de hoofdrol. Artiestennieuws was afgelopen woensdag aanwezig bij de musical in Tilburg.

Musical grease

Het verhaal kent iedereen waarschijnlijk wel. Het is inmiddels voor velen een jeugdsentiment en daarom besloot Stage-entertainment de musical weer terug te halen naar Nederland. In 2006 stonden Jim Bakkum en Bettina Holwerda nog als Danny en Sandy op de Nederlandse podiums. Nu staat er een frisse en nieuwe cast, met een mix van bestaand- en nieuw talent, die veel indruk maken op de kenners. Tim Douwsma en Vajèn van den Bosch kregen een moeilijke taak: in de voetsporen treden van Danny en Sandy. Beiden lijken ze daar totaal geen moeite mee te hebben, het lijkt alsof ze het al jaren spelen, geweldig!

Fantastisch uitgewerkte personages

Binnen de verschillende groepen in het verhaal Grease, zitten ook hele verschillende typetjes. Fantastisch hoe deze zijn uitgewerkt! Zowel in dans, blik, reactie en spel is het karakter van de personage duidelijk te zien, zoals het hoort. Geen enkele speler is hierin een uitzondering. In het speciaal viel Rizzo, gespeeld door Annefleur van den Berg, erg positief op. Rizzo, de taaie en sarcastische leider van de Pink Ladies, maakt Sandy vaak belachelijk. Ze rookt, drinkt en geeft er niks om van wat anderen van haar vinden.. althans, dat zegt ze. Annefleur speelt haar rol fantastisch. Met twee mooie nummers knalt ze het publiek van hun stoel.

Lachen, gieren, brullen

Er zijn drie personages waar het publiek continue om kan lachen: Vince Fontaine door René van Kooten, Miss Lynch door Mylene D’anjou en Eugene door Jip Bartels. Vince van Kooten is de populaire DJ uit Grease die af en toe net iets te veel drinkt. Miss Lynch regelt veel op Rydell High, de middelbare school waarop het zich allemaal afspeelt. Ze houdt erg van kletsen en hier kan ook het publiek niet aan ontsnappen. Tot slot vult Eugene Miss Lynch perfect aan met zijn komische type: de nerd.

Geniet hieronder van de prachtige stem van Vajèn.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Musical en Theater · Nieuws · Reports en Reviews