Fan Report: Rondé bloeit op met album release show in TivoliVredenburg

Geschreven door op 11 maart 2019 om 17:28
Rondé - Foto: Oscar Anjewierden (Flickr, CC BY-ND 2.0)

Op donderdagavond 7 maart was het zover, Rondé stond wederom als eenheid op het podium aan de vooravond van een nieuwe album release in TivoliVredenburg te Utrecht. De bandleden speelden, voor een bijna uitverkochte Pandora-zaal, hun juweeltjes van de nieuwe plaat “Flourish”. Gastartikel, geschreven door Rondé-fan Hans Groenewold.

Rondé - Foto: Oscar Anjewierden (Flickr, CC BY-ND 2.0)

Rondé – Foto: Oscar Anjewierden (Flickr, CC BY-ND 2.0)

Rondé naar TivoliVredenbug

Met een clubtour show setting kwam Rondé donderdagavond het podium op. De duidelijk geëmotioneerde leadzangeres Rikki leek overdonderd door de, in grote getale aanwezige, fans die vanavond naar TivoliVredenburg zijn gekomen.

“Nieuwe nummers en oude in een mix”

De band opende de avond met twee nieuwe nummers: New Day en Underwater. Hiermee werd de toon voor een mooie muzikale avond gezet. Daarna volgden de, altijd melodieuze en meeswingende, Do You Feel en Why Do You Care.

Na deze twee kneiters van liedjes werden de fans meegezogen met een vijftal nieuwe songs, waaronder Down, Fourteen, Difference en You And I, Calling. Hiervan was het publiek zichtbaar onder de indruk. Het was te merken dat Rondé een nieuwe weg is ingeslagen en, vergeleken met hun debuutalbum ‘Rondé’, volwassener is geworden.

Hierna was het tijd voor Why Do You Care, een track afkomstig van het vorige album. Deze werd opgevolgd door de allereerste hit van de band: ‘Run’, welke luidkeels door iedereen werd meegezongen in accapella stijl. Altijd een mooi moment tijdens de set.

“Gevoelige toon”

Tijdens een showsetting als deze vindt vaak een moment van bezinning plaats. Dat was dit keer voorafgaand aan het nummer All That Was Left. Rikki hield een korte speech en vertelde haar fans over over de vele keren dat zij in de afgelopen jaren een liedje over haar vader probeerde te schrijven. Deze overleed aan de gevolgen van kanker. Na enige tijd is het tijdens schrijfsessies in Berlijn toch gelukt om het nummer af te maken. Het resultaat: een gevoelig nummer dat menig fan kippenvel bezorgt. Het publiek was dan ook muisstil. Ook werd het Rikki zichtbaar even te veel, waarop drummer Sharon Zarr haar troostte.

Goede vibe!

De show ging vervolgens verder met de nieuwe track Anyone waarmee de droevige sfeer werd verbroken en de feestsfeer wederkeerde. Na No Worries werd ingezet. Hierna kwam het moment waarop men aan de gitaartonen kon merken dat het tijd was voor Headlights, opgevolgd door 3FM hit Naturally. De vibe van de fans was er nog steeds na bijna anderhalf uur spelen. Een goed teken voor de band.

Als laatste op de set kwam het nieuwe nummer Be Mine langs. Daarmee laat de band zich duidelijk op een volwassen manier zien. Als toegift werden werd het publiek beloond met een extra nummer en Rondé vroeg haar fans daarom of zij de track Headlights nogmaals wilden horen.

Met hun album release show in TivoliVredenburg hebben de bandleden van Rondé laten zien dat zij in de twee jaar na hun eerste plaat niet teleurstellen. Een minpunt tijdens de show was de middelmatige belichting in de zaal. Hoewel dit niet in het voordeel van de sfeer was, doet de muziek je deze waarneming op de achtergrond wegzetten.

Vanaf mei 2019 begint de band aan de clubtour en hier zullen de fans ook worden getrakteerd op een mix van oude en nieuwe liedjes en geen spijt van krijgen van hun bezoek.

 

Geschreven door Rondé-fan: Hans Groenewold

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.