Grootste Fans: Hans reist heel Nederland door om RONDÉ te zien

Geschreven door op 22 februari 2019 om 16:00
Grootste Fans - RONDÉ - Credits: Hans

Voor de rubriek Grootste Fans gaat Artiesten Nieuws op zoek naar superfans! Dit keer spreken we Hans, die vanuit het hoge noorden naar alle uithoeken van Nederland reist om RONDÉ te zien.

Grootste fan van RONDÉ

Voor Grootste Fans is Artiesten Nieuws op zoek naar de allergrootste fans. Dit keer spreken we Hans, die groot fan is van RONDÉ. In 2016 ging Hans naar zijn eerste optreden van de band en sindsdien is hij niet meer gestopt. Hij vindt het dan ook niet erg om drieënhalf uur te reizen voor een show.

Hoe ben je fan van RONDÉ geworden?

“Het begon allemaal in oktober 2016. Ik had daarvoor wel wat van RONDÉ gehoord, maar ik had er nooit aandacht aan geschonken. Een vriendin op Facebook zei dat ik weer eens naar de band moest luisteren en toen hoorde ik onder andere hun eerste single ‘Run’. Hierdoor wilde ik weleens naar een concert. Deze show vond plaats op 30 december 2016 in de Melkweg. Ze kwamen op met ‘Do You Feel’. Daardoor werd ik verliefd op de band. Dat was echt geweldig.”

Heb je mensen leren kennen door de band?

“Omdat ik regelmatig naar concerten ga, heb ik veel vrienden leren kennen. Zo heb ik tijdens de 3FM Awards in 2017 nieuwe mensen leren kennen, omdat zij ook vooraan stonden. Soms spreek ik af met een paar fans om naar een concert te gaan. Buiten de concerten om spreek ik hen dus ook en daar ben ik dan ook heel blij om.”

Grootste Fans - RONDÉ

Vervelen al die concerten niet als je zo regelmatig gaat?

“Nee, die vervelen absoluut niet. Ik ben nu naar ruim vijfendertig concerten geweest en het blijft leuk. Zelfs het uitkijken naar een concert is een beleving. Het is een soort magisch iets waar je telkens weer in belandt. Het is leuk om elke keer je favoriete nummer live te horen. Als je daar bent en je ziet ze het podium betreden, komt dat gevoel van blij- en vrijheid weer naar boven. Je geniet dan met z’n allen van de band en dat is bijzonder, elke keer weer.

Ik vind het ook niet erg om lang te reizen. Een tijdje geleden heb ik weleens vierenhalf uur in de bus en trein moeten zitten om RONDÉ vijfenveertig minuten te zien optreden. Dat vind ik helemaal niet erg. Ik ben het wel gewend. Ik reis vaker vanuit het uiterste noorden naar allerlei plekken. Het is het altijd waard.”

Grootste Fans - RONDÉ

Wat is dan je favoriete nummer?

“’Headlights’! Door de bepaalde klanken van de synthesizer, de gitaar en de stem van zangeres Rikki, komt er een euforisch gevoel naar boven. Maar ook ‘All That Was Left’ is voor mij extra persoonlijk. Rikki heeft wat meegemaakt met haar vader, wat ik ook heb meegemaakt. Dan wordt je iets meer emotioneel. Ze vertelt voorafgaand aan het nummer altijd iets waarmee ze eigenlijk wil zeggen dat je altijd sterk moet blijven, ook al heb je wat tegenslagen en dat je anderen moet steunen als zij dat nodig hebben. Er komen altijd weer dingen op je pad waardoor je sterker wordt. Het is voor mij dus heel inspirerend, want hun muziek zorgt ervoor dat ik positief in het leven sta.”

Heb je ze weleens ontmoet?

“Ja, ze kennen me ook! De bandleden zien me her en der vooraan staan en dan zwaaien ze even naar me vanaf het podium. Zelfs de vader van Cas, de bassist, sprak mij zelfs een keertje aan. Hij zei: “Jij bent ook fan van RONDÉ, hè? Ik zie jou bij veel shows in het publiek staan.” Het is toch geweldig dat iemand naar je toe komt en jou herkent omdat je bij zoveel optredens aanwezig bent?!”

Grootste Fans - RONDÉ

Op 8 maart 2019 komt het nieuwe album ‘Flourish’ uit. Kijk je daarnaar uit?

“Heel erg! Ik kan er niet op wachten, maar het moet wel even. Op 7 maart ga ik eerst naar de albumrelease show in TivoliVredenburg. Tijdens de optredens heb ik al wat nummers van ‘Flourish‘ voorbij horen komen. Tijdens een radio-uitzending waarbij ik aanwezig was, speelden de bandleden ‘Calling’. Dat nummer geeft mij een geluksgevoel. Ook ‘All That Was Left’, ‘Underwater’ en‘Be Mine’ heb ik vaker voorbij horen komen. Als je dan die songs hoort, denk je: “Die cd mag nu wel uitkomen, dan kan ik ‘m luisteren!”

Zie jij jezelf nog jarenlang fan zijn van RONDÉ?

“Jazeker, bij deze band wel. RONDÉ geeft mij zo’n gevoel van blijheid als ik ze zie. Ik krijg nog steeds hetzelfde gevoel als toen ik de band voor het eerst zag. Dat vind ik best bijzonder. Je kan dat gevoel bijna vergelijken met verliefd zijn.”

Opgeven voor Grootste Fans

Ben jij de grootste fan van bijvoorbeeld Frans Bauer, Justin Bieber, Ronnie Flex of Lady Gaga? Dan zijn we op zoek naar jou! Geef je hier op.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Grootste Fans · Nieuws · Rondé Nieuws