Culturele sector bedroefd en bezorgd om nieuwe coronamaatregelen

Geschreven door op 14 oktober 2020 om 11:53
lockdown, poppodia, culturele sector, Theaters en concertzalen, Ed Gamble, Nienke Plas, The Dutch Eagles, Dennis van Aarssen, Theaterzaal, musical, cabaret, podium - Credits MarringsBerwick - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0) - Dolfje Weerwolfje

De Nederlandse culturele sector kreeg dinsdagavond opnieuw een flinke klap te verwerken met de aankondiging van de aangescherpte coronamaatregelen. De sector reageert bezorgd op het slechte nieuws.

Nieuwe klap voor culturele sector

Het nieuws zat er al even aan te komen. Dinsdagavond kondigde de Nederlandse overheid een aantal nieuwe beperkingen en maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus. De nieuwe maatregelen zijn slecht nieuws voor de culturele sector: theaters en concertzalen mogen de komende tijd niet meer dan 30 bezoekers verwelkomen, De maatregelen gelden voor tenminste vier weken.

Het nieuws betekent opnieuw een flinke financiële klap voor de sector. Verschillende theater- en concertzalen hebben met droefheid kennisgenomen van de nieuwe maatregelen. Meerdere locaties kiezen er noodgedwongen voor om hun deuren de komende weken dicht te houden.

Bezorgd

Een verbetering van de situatie voor de culturele sector lijkt er daarnaast voorlopig niet in te zitten. De overheid deelde dinsdagavond een nieuwe routekaart met vier risiconiveaus, die laat zien welke maatregelen per situatie van kracht zijn. Nederland lijkt zich gezien de huidige maatregelen tussen niveau 3 (Ernstig) en niveau 4 (Zeer ernstig) te bevinden, maar ook de lagere niveaus bieden weinig perspectief voor theaters en poppodia. Zo zal het ook bij risiconiveau 2 (Zorgelijk) niet toegestaan zijn om meer dan zestig man toe te laten.

 

Bron: Rijksoverheid, Twitter

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws