Bruno Mars grote winnaar van 60e editie Grammy Awards

Geschreven door op 29 januari 2018 om 11:02
Bruno Mars - Foto: Brothers Le - (Bron: Flickr) - (CC BY 2.0)

In de nacht van zondag 28 op maandag 20 januari is Bruno Mars de grote winnaar van de 60e editie van de Grammy Awards geworden. Met maar liefst zes Grammy’s was het een zeer geslaagde avond voor de Amerikaanse zanger.

Zes Grammy’s voor Bruno Mars

Bruno Mars ging zondagnacht in New York met maar liefst zes Grammy’s aan de haal. Één Grammy meer dan de grote winnares van vorig jaar: Adele. Mars won alle zes awards waarvoor hij was genomineerd. De zanger won de prijs voor ‘album van het jaar’, ‘beste R&B album’, ‘plaat van het jaar’, ‘song van het jaar‘, ‘beste R&B optreden’ en ‘beste R&B song’.

Naast Bruno was er nóg een grote winnaar. Rapper Kendrick Lamar mocht vijf onderscheidingen in ontvangst nemen. Hij pakte vooral prijzen in de categorie rap/hiphop met het albumDAMN en het nummer Humble.

De grote verliezer van de avond was rapper Jay-Z. Van zijn acht nominaties wist hij er niet één te verzilveren.

Unreal!! I love you all!!! ?

Een bericht gedeeld door Bruno Mars (@brunomars) op

Grote artiesten winnen Grammy

Ook voor Ed Sheeran was het een succesvolle Grammy-editie. Hij kon zelf niet aanwezig zijn om zijn prijzen in ontvangst te nemen, maar hij won wel een Grammy voor ‘beste vocal album’ voor zijn plaatDivide en een Grammy voor ‘beste pop solo performance’ met zijn hit ‘Shape of You‘.

Een andere belangrijke Grammy ging naar de 21-jarige zangeres Alessia Cara. Zij werd gekozen tot beste nieuwe artiest. De Canadese singer-songwriter versloeg onder meer SZA, Khalid, Lil Uzi Vert en Julia Michaels.

Verder kreeg ook Shakira voor haar plaat El Dorado een Grammy voor ‘beste latin pop album’. De Colombiaanse zangeres droeg een trui waarop het bekende ’tong’-logo van The Rolling Stones te zien was. Ze verwees daarmee naar de Grammy die de befaamde rockband won. De Engelse band kreeg een award voor ‘beste traditionele album’ voor hun plaat ‘Blue Lonesome‘.

Enige Nederlander

De enige Nederlander die kans maakte op een prijs was Reinbert de Leeuw. De Nederlandse dirigent was als enige genomineerd, in de categorie ‘beste klassieke handboek’. De Leeuw noemt het mislopen van de prijs ”een beetje teleurstellend”.

#TimesUp

Veel grote artiesten, onder wie Lady Gaga, Kelly Clarkson en Miley Cyrus verschenen op de rode loper met een witte roos. Die droegen ze om hun solidariteit te laten zien met de Time’s Up-beweging, een beweging die is voortgekomen uit de #MeToo discussie.

Andere winnaars

Check via die officiële website van de Grammy’s alle overige winnaars.

Bron: Grammy.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.