Grammy nominaties zijn binnen; Jay-Z grootste kansmaker

Geschreven door op 29 november 2017 om 17:14
Grammys, Grammy's, Grammy Awards - Foto: Dodro - Bron: Wikimedia Commons

De nominaties voor de Grammy Awards 2018 zijn binnen! Rapper Jay-Z is met maar liefst acht nominaties de grootste kanshebber.

Jay-Z acht keer genomineerd voor Grammy’s 2018

Jay-Z maakt met zijn nieuwe album 4:44 veel indruk; De New Yorkse rapper steekt, met maar liefst acht nominaties, met kop en schouders boven alle andere performers uit. Shawn, zoals de rapper echt heet, is met het album genomineerd in de categorieën ‘Album Of The Year‘ en ‘Best Rap Album‘. De track The Story Of O.J‘ is genomineerd voor ‘Best Music Video‘, ‘Best Rap Song‘, ‘Record Of The Year’. Voor het nummer ‘Family Feud‘ kan de rapper, die inmiddels al 23 jaar in het vak zit, de titel ‘Best Rap/Sung Performance‘ winnen.

Kendrick Lamar krijgt zeven nominaties

Rapper Kendrick Lamar sleept zeven nominaties voor de Grammy’s binnen. Zijn album ‘DAMN.‘ is genomineerd in de categorie ‘Album Of The Year‘ en ‘Best Rap Album’. Daarnaast is Kendrick genomineerd met de track ‘HUMBLE.’ in de categorieën ‘Record Of The Year‘, ‘Best Live Performance‘, ‘Best Rap Song‘ en ‘Best Music Video‘.  De laatste nominatie behaalde hij voor de track ‘LOYALTY.’ in de categorie ‘Best Rap/Sung Performance‘.

Bruno Mars maakt vijf keer kans

Ook Bruno Mars domineert met vijf nominaties de 60e editie van de awardsshow. Het album ‘24k Magic’ maakt kans in de categorieën ‘Album Of The Year‘ en ‘Best R&B Album‘. Evenals de gelijknamige track welke kans maakt op de titel ‘Record Of The Year‘. Het nummer ‘That’s What I Like‘ is genomineerd in de categorieën ‘Song Of The Year‘, ‘Best R&B Perfomance‘ en ‘Best R&B Song

Ook Childish Gambino en nieuwkomers SZA en Khalid zijn genomineerd voor vijf awards.

Andere nominaties

Check via de officiële website van de Grammy’s alle genomineerden.

Bron: Grammy.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.