Top 10 Katy Perry hits

Geschreven door op 10 november 2014 om 13:07
Katy Perry - Foto: Ali Shaker/VOA - Bron: Wikimedia Commons

Katy Perry is hot! Perry is zonder twijfel een van de grootste hitmachines van deze generatie. Bekijk hier de top 10 tofste Katy Perry Hits!

Top 10 Katy Perry Hits

In de zomer van 2008 brak Katy Perry door met haar eerste nummer 1 hit “I kissed a Girl“. Sindsdien behoort Katy Perry tot de wereldtop van vrouwelijke popartiesten. De zangeres heeft evenveel tijd op de 1e plek doorgebracht als Janet Jackson. Ze is nog maar 1 hit verwijderd van het aantal nummer 1 hits van Stevie Wonder. Michael Jackson is eigenlijk de enige die een album heeft uitgebracht met meer hits dan Katy’s “Teenage Dream“.

Katy Perry is de enige artiest ooit die een volledig kalenderjaar in de Amerikaanse top 10 heeft gestaan. Bekijk hier de top 10 grootste hits van deze absolute mega ster volgens het blad “Rolling Stone“!

10. Wide Awake

Een van de persoonlijke nummers van Perry is “Wide Awake“. Dit nummer heeft Katy Perry geschreven na haar scheiding met Russell Brand. Met “Wide Awake” laat Perry een deel van zichzelf zien aan de rest van de wereld.

YouTube player

9. Part of Me

Weer een nummer dat lijkt te gaan over de scheiding met Russell Brand. In de videoclip zien we hoe Katy haar vriend betrapt op vreemdgaan met een collega. Katy is er helemaal klaar mee. Met een gebroken hart stapt ze in de auto, knipt haar haar af en meldt zich aan bij het leger.

Is de videoclip een wraakactie tegenover Brand? Bekijk hem hier en beoordeel het zelf:

8.  Last Friday Night (TGIF)

Last Friday Night” is een catchy uptempo nummer. De fantasierijke videoclip is je waarschijnlijk niet ontgaan. We zien een nerdy Katy Perry die een make-over krijgt op een feestje. Binnen no-time is ze de populaire gangmaker van het feest.

Hoe dat afloopt? Bekijk hier de vrolijke videoclip van “Last Friday Night“:

7. Teenage Dream

Dromend over de goede oude tijd zingt Katy over haar allereerste liefdes. “Teenage Dream” is misschien wel een van de bekendste Katy Perry hits. Het is haar derde nummer 1 hit, en draagt dezelfde naam als het album: “Teenage Dream“.

Bekijk de clip “Teenage Dream” hier:

6. Roar

Roar” was de eerste single van Katy Perry’s album: Prism. Binnen no-time stond het nummer op 1 in een groot aantal landen. De fans prijzen “Roar” om de inspirerende songtekst. Katy Perry schreef het nummer in een periode waarin de haar pijn verwerkte van de breuk met John Mayer.

Beluister “Roar” hieronder:

5. Firework

Firework” kwam uit in oktober 2011. Het nummer stond maarliefst 4 weken op nummer 1. Het jaar 2011 is lijkt het ideale jaar voor het uitbrengen van Pepsongs. Denk bijvoorbeeld aan Lagy Gaga’s “Born this Way” en Pink’s “Fucking Perfect“. Katy Perry kon natuurlijk niet achterblijven. Geïnspireerd door slappe plastic zakken en fragiele kaartenhuizen bracht ze het nummer “Firework” uit.

Kun je wel een oppepper gebruiken? Beluister  “Firework” dan hieronder:

4. Dark Horse (feat. Juicy J)

Het nummer “Dark Horse” kwam uit in december 2013. Katy Perry en Juichy J stonden vier weken met “Dark Horse” op nummer 1.

De boodschap van het nummer wordt op meerdere manieren geïnterpreteerd. Volgens sommigen staat het zwarte paard voor de “underdog”. Deze rent zo hard mogelijk om zielen op te halen voor de hel. Anderen interpreteren het zwarte paard als symbool voor een onbekende tegenstander die onverwacht de overwinning haalt. Weer anderen menen dat de “Dark Horse‘ de personificatie is in dromen van een mysterieuze, sensuele wilde levenskracht.

Waar gaat “Dark Horse” volgens jou over? Beluister het nummer hier:

3. E.T. (feat. Kanye West)

In februari 2011 brachten Katy Perry en Kanye West het nummer “E.T.” uit. Het nummer bleek een enorme hit! “E.T.” stond vijf weken lang op nummer 1 in de Verenigde Staten.

De videoclip is zonder meer een “piece of art”.  Het speelt zich vanzelfsprekend af in de ruimte. Voor Make-up liefhebbers is deze videoclip om van te snoepen. Er komen namelijk een aantal hele bijzondere looks voorbij.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de alien versie van Katy en Kanye? Bekijk de videoclip van “E.T.” hieronder:

2. California Gurls (feat. Snoop Dogg)

California Gurls” kwam uit in mei 2010. Het nummer was een grote hit, en stond wel zes weken op nummer 1. Volgens Katy Perry is het nummer een antwoordlied op “Empire State of Mind” van Jay-Z en Alicia Keys.

In de videoclip van “California Gurls” is Katy Perry een spelfiguur in het spel Candyfornia. Dit is een soort luilekkerland vol snoep, cupcakes, lollys en andere zoete meuk. Snoop Dogg is de koning genaamd “Sugar Daddy”. Hij wordt bijgestaan door een leger gummi beren.Op het nummer “California Gurls” zijn veel hilarische parodieën gemaakt. Onze favoriet is deze “Over the Top Gay” versie, genaamd: California Gays.

Beluister de megahit “California Gurls” hieronder:

1. I Kissed a Girl

“I Kissed a Girl” kwam uit in april 2008. Deze superhit staat op het album “One of the Boys” Het nummer stond zeven weken lang op de eerste plek in de Amerikaanse Billboard Hot 100, de Engelse UK Singles Chart en de Nederlandse Top 40. Het nummer is maarliefst vijf keer genomineerd tijdens de US MTV awards in 2008.

Katy Perry zegt dat het nummer gaat “over de magische schoonheid van de vrouw”. De songtekst zorgde voor veel opschudding. Voornamelijk onder ouders en gelovigen. Deze vonden de tekst in “I Kissed a Girl” te expliciet.In sommige landen zorgden de teksten ervoor dat het nummer de Top 40 niet haalde. In sommige landen mocht het niet eens uitgebracht worden. In Maleisië kreeg het nummer de titel I Kissed…, waarbij de woorden “a girl” steeds uit het nummer gecensureerd werden.

Iedereen lijkt een mening over het nummer te hebben. Maar één ding is zeker.. “I Kissed a Girl”  heeft Katy Perry op de kaart gezet! Bekijk de videoclip hieronder:

YouTube player
http://youtu.be/tAp9BKosZXs

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Katy Perry Nieuws · Lijstjes