Counting Crows komt naar Groningen en Haarlem

Geschreven door op 11 maart 2015 om 13:05
Counting Crows naar AFAS Live, Counting Crows - Fotocredits Brian Solis - Flickr (CC BY 2.0)

Alle Nederlandse fans van de rockband Counting Crows hoeven niet bang te zijn dat ze de band niet kunnen aanschouwen. Behalve op zondag 14 juni op Pinkpop, komen ze ook naar Groningen en Haarlem.

Op 16 juni zal de rockband in De Oosterpoort in Groningen te zien zijn. Een dag later spelen de heren in de Philharmonie in Haarlem. Dat meldt Podiuminfo dinsdag. Kaartverkoop voor deze twee concerten start 14 maart op Ticketmaster. Wil je zeker zijn van kaarten? Kijk dan op Topticketshop om je kaarten te reserveren.

 

DE START VAN COUNTING CROWS

Adam Duritz en David Bryson zijn samen in San Francisco begonnen met muziek maken. Zij traden op in lokale cafés en bars. Ze noemden zich pas in 1990 Counting Crows, naar een Oud-Engels citaat uit de speelfilm Signs of Life uit 1968 van Werner Herzog. Citaat: “If you hang on to the flimsiness of anything you may as well be standing there counting crows…”. In 1992 werden ze ontdekt door een producer tijdens de BMI New Music Showcase in San Francisco. Daarna ging het hard. De band scoorde de ene hit na de andere. Inmiddels zijn ze zes studioalbums verder en maakt de groep een uitgebreide Europese tour genaamd ‘Somewhere Under Wonderland-tour’. Hierbij kon Nederland natuurlijk niet ontbreken.

 

NIEUW ALBUM VAN COUNTING CROWS

Eindelijk brengt de band het zesde studioalbum uit met de naam ‘Somewhere Under Wonderland’. Maar liefst zeven jaar hebben de fans op de nieuwe nummers moeten wachten. De band timmert, zoals hierboven te lezen is, al meer dan 20 jaar aan de weg met hun soulvolle benadering van tijdloze rock. Na hun vorige album Underwater Sunshine, waarop uitsluitend covers te horen waren, raakten zij opnieuw geïnspireerd en begonnen aan het schrijfproces met een andere insteek dan voorheen. Benieuwd naar deze andere insteek? Kijk dan even op bol.com en bestel de cd.

Counting Crows gaf ons in augustus al een voorproefje op het nieuwe album met de single ‘Earthquake Driver’. Luister deze hieronder.

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.