Rawr! Dit zijn de tien opmerkelijkste artiesten fitties

Geschreven door op 12 december 2018 om 16:07
Taylor Swift - Foto: Eva Rinaldi (CC Flickr) (CC BY-SA 2.0)

In de artiestenwereld heb je ‘besties’ maar ook een heleboel ‘enemies’! De redactie heeft de tien opmerkelijkste ruzies tussen bekende sterren op een rijtje gezet!

10. Justin Bieber en Marylin Manson

Toen Justin Bieber in 2016 op het podium verscheen in een shirt van Marylin Manson, leek er niets aan de hand te zijn. Maar toen Bieber Manson een jaar later tegenkwam, ging Bieber echt te ver. Het tieneridool verkondigde dat hij Manson weer ‘relevant’ had gemaakt. Manson accepteerde deze opmerking absoluut niet en reageerde in een interview met ‘Consequence of Sound’ op Justin’s opmerking: “Het is gewoon een arrogant strontjoch.” Manson vertelde uiteindelijk in september 2017 op radiozender SiriusXM dat Bieber hem vervolgens een sms bericht stuurde: “Bro, it’s Bieber what’s up with that article? I thought we had a pretty pleasant interaction. Also, if anything wasn’t squared away with the T-shirts I’m so sorry” Manson reageerde: “You were just you being you. No beef here.” Ook liet Marylin hem weten graag eens samen te werken: “Let’s turn it upside-down and fuck the press and do something together. It will be the best.” Deze fittie lijkt inmiddels dus weer bijgelegd.

Justin Bieber - Fotocredits Lou Stejskal (Wikimedia Commons)

Justin Bieber – Fotocredits Lou Stejskal (Wikimedia Commons)


9. Kanye West en Jay

Kanye West en Jay Z kregen het met elkaar aan de stok nadat West tijdens zijn show een beledigende opmerking maakte over echtgenoot Beyoncé en dochter Blue Ivy. West liet later weten dat zijn uitbarsting had gelegen aan uitputtingsverschijnselen waar hij op dat moment mee kampte. Jay Z weigerde hem te vergeven. In een podcast met Elliot Wilson en Brian Miller uit 2017 laat de man van Beyoncé het volgende weten: “Wat mij echt heeft gekwetst, is dat hij mijn kinderen en vrouw erbij heeft betrokken.” In januari 2017 liet een bron aan The Sun weten dat de twee artiesten het weer hadden bijgelegd. 

Jay Z en Kanye West - Fotocredits: Watch the Throne: Jay-Z & Kanye West - Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0)

Jay Z en Kanye West – Fotocredits: Watch the Throne: Jay-Z & Kanye West – Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0)


8. Nicki Minaj, Miley Cyrus en Taylor Swift

In 2015 kregen Taylor Swift en Nicki Minaj ruzie op Twitter. Toen Swift de meeste nominaties kreeg voor de MTV Video Music Awards, reageerde Minaj op social media“If your video celebrates women with very slim bodies, you will be nominated for vid of the year “. Miley Cyrus liet weten aan The New York Times dat ze het onbeleefd vond hoe Nicki de genomineerde Taylor aanvloog op Twitter. Tijdens de uitreiking van de MTV VMA’s 2015, een week later, liet de Anaconda-zangeres merken dat ze hier niet van gediend was. Nicky noemde Miley in de aankondiging naar de zangeres een “bitch”.

Taylor Swift - Fotocredits: Eva Rinaldi - Flickr (CC BY-SA 2.0)

Taylor Swift – Fotocredits: Eva Rinaldi – Flickr (CC BY-SA 2.0)


7.  Jay Z en Solange

In 2014 verschenen er plotseling beelden van een fikse liftruzie tussen Beyoncé’s zusje Solange en Jay Z. Solange vloog zwager Jay Z in de haren, maar waarom precies? Het gerucht ging dat Jay Z ooit het bed met zangeres Rihanna had gedeeld. Toen de rapper liet weten dat hij op het MET-gala een dansje wilde wagen met Rihanna, schoot Solange uit haar slof. Jay Z vertelde later, in een interview met Rapradar, dat de ruzie inmiddels is bijgelegd: “Ze is als een zus voor mij, ik zal haar beschermen.”

Solange Knowles - Bron: Wikipedia - Fotocredits: Tore Sætre

Solange Knowles – Bron: Wikipedia – Fotocredits: Tore Sætre


6.  Nicki Minaj en Mariah Carey

Nicki Minaj en Mariah Carey zaten in 2013 beide in de jury van American Idol, maar het boterde tussen de twee absoluut niet. Carey haalde tijdens een liveshow uit naar de rapster: “Heb jij ooit al een nummer 1 hit gescoord in de Billboard Hot 100? Ik dacht het niet”. Rapster Minaj raadde hierop de zangeres aan haar oren eens schoon te maken. Nicki ging vervolgens nog even los op Twitter: “Ik kan niet begrijpen hoe een vrouw op haar leeftijd die zo succesvol is, zo onzeker kan zijn. En bitter.”

Nicki Minaj - Foto: Eva Rinaldi - Flickr (CC BY-SA 2.0)

Nicki Minaj – Foto: Eva Rinaldi – Flickr (CC BY-SA 2.0)


5.  Katy Perry en Taylor Swift

De ruzie tussen Katy Perry en Taylor Swift in 2014 draaide om een aantal ingepikte danseressen. Katy wilde het graag bijleggen met ‘America’s Sweetheart’, maar uitpraten zat er echt niet in volgens Taylor Swift. Wel schreef de blondine vervolgens het nummer ‘Bad Blood‘. In een interview met the Rolling Stone liet Swift het volgende weten: “the song is about another female pop star who tried to sabotage an entire arena tour”. De zangeressen hebben het bijgelegd nadat Katy een olijftak, als teken van verzoening, naar Taylor had gestuurd.

One Love Malibu, Katy Perry (breed) - Foto publiek domein (Wikimedia)

Katy Perry (breed) – Foto publiek domein (Wikimedia)


4. Drake en Chris Brown

De bust up tussen Chris Brown en Drake ontstond in 2012 in een nachtclub. Drake was op dat moment aan het daten met de ex van Brown, zangeres Rihanna. Brown liet in de club de een na de andere fles dure champagne aanrukken. Om vrede te sluiten, liet Chris een fles brengen naar de tafel van Drake. De ‘One Dance‘- artiest reageerde vervolgens met het volgende: “Ik ga naar bed met de liefde van je leven“. Hiermee doelde Drake op Rihanna. Er ontstond een grote vechtpartij, waarbij meerdere mensen gewond raakten. Tegenwoordig volgen de twee elkaar weer op Instagram. Zou dit kunnen betekenen dat de ruzie weer is bijgelegd?

Drake - Foto: The Come Up Show - Flickr/Wikimedia Commons

Drake – Foto: The Come Up Show – Flickr/Wikimedia Commons


3. Zayn Malik en Perrie Edwards

Zayn Malik, voormalig lid van One Direction, verloofde zich in 2013 met Little Mix-zangeres Perrie Edwards. Twee jaar later werd bekendgemaakt dat Malik de verloving per sms had verbroken. De zanger knoopte het enkele maanden daarna aan met model Gigi Hadid. Edwards liet hier weken niets over uit, maar pakte uiteindelijk haar moment. In de track ‘Shout Out To My Ex’ haalt Perrie hard uit naar Zayn: “I hope she gettin’ better sex, hope she ain’t fakin’ it like I did, babe”. 

Zayn Malik - Foto: Miller Mobley - Wikimedia Commons

Zayn Malik – Foto: Miller Mobley – Wikimedia Commons


2. UB40

In 2008 verliet leadzanger Ali Cambell de band UB40, waarna zijn broer Duncan die rol overnam. Het ging echter bergafwaarts met de band, waarna deze uiteindelijk zelfs failliet werd verklaard. Toch bleef de groep doorgaan als UB40. Vlak na Ali’s vertrek, hielden ook Mickey Virtue en Terence Wilson het voor gezien. De drie opgestapte leden besloten opnieuw als UB40 op te treden, waardoor er ineens twee UB40’s bestonden. De formatie met Ali, Terence en Mickey komt in april 2019 naar de Ziggo Dome.

Robin Campbell (UB40) - Fotograaf: Paul Tomlins - Wikimedia Commonns

Robin Campbell (UB40) – Fotograaf: Paul Tomlins – Wikimedia Commonns


1. Noel en Liam Gallagher

De broertjes Gallagher speelden ooit samen in de Britse rockband Oasis. Hoewel de mannen met hits als ‘Wonderwall‘ en ‘Champaign Supernova’ veel succes hadden, konden ze niet goed samenwerken. Toen de mannen in 2009 voor de zoveelste keer ruzie hadden, besloot Noel dan ook uit de band te stappen. Sindsdien ruziën Noel en Liam in het openbaar via pers en sociale media. Zo noemde Liam Gallagher zijn broer onlangs op Instagram nog een ‘sad fuck’, omdat hij niet kwam opdagen tijdens het benefietconcert voor de slachtoffers van de aanslag in Manchester. Een reünie van Oasis lijkt voorlopig nog toekomstmuziek.

Liam Gallagher en Noel Gallagher (eigen creatie) - Originele foto's: Alexander Frick (Wikimedia, CC BY 2.0) en Christopher Johnson (Wikimedia, CC BY-SA 2.0)

Liam Gallagher en Noel Gallagher (eigen creatie) – Originele foto’s: Alexander Frick (Wikimedia, CC BY 2.0) en Christopher Johnson (Wikimedia, CC BY-SA 2.0)

 

Bronnen: Nu.nl, HLN.be, usmagazine.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.